Det handlar om Belinda Carlisles sårbara röst

Av: Håkan Steen

Publicerad:

Håkan Steen tipsar om veckans retro

POP Möjligen var Belinda Carlisle främst en singelartist, men vilka singlar: ”Heaven is a place on earth”, ”I get weak”, ”Circle in the sand”, ”Leave a light on”, ”Little black book”.

Och så vidare. Spela de fina nyutgåvorna av albumen ”Heaven on earth”, ”Runaway horses”, ”Live your life, be fee” och ”Real” från hennes stora år 1987-93 – nu kompletterade med dvd:er och generösa mängder extraspår – och inse att den här popen har överlevt sin tidstypiska produktion över all förväntan.

Inte minst handlar det förstås om Carlisles röst, ungdomligt frän på ytan med en vuxnare sårbarhet strax under.

Sångerskan från klassiska kaliforniska new wave-popbandet The Go-Go’s klev åt ett mer kommersiellt håll solo men med värdigheten intakt. Åtminstone till en början. I slutet av 90-talet slutade hitsen att komma och på senare år har de största rubrikerna kring Carlisle handlat om några framgångsrika revival-turnéer med The Go-Go’s, medverkan i ”Dancing with the stars” och ett Playboy-utvik.

Men möjligen anar vi en vändning. Nya singeln ”Sun”, som släpptes ihop med samlingen ”Icon” i våras, är en oväntat pigg comeback.

BÄSTA SPÅR: ”Heaven is a place on earth”.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN