Stoppar sin egen skiva

MUSIK

Moneybrother: Allt handlar inte om pengar

Skivan hyllades och sålde guld.

  Nu stoppar Moneybrother själv försäljningen av succén ”Pengabrorsan”.

  – Jag vill visa att allting inte handlar om pengar, säger Anders ”Moneybrother” Wendin.

Foto: LINA BOSTRÖM
"JAG VILL STÅ PÅ SCEN" Efter supersuccén med nya skivan ”Pengabrorsan” stoppar nu Anders Wendin försäljningen av plattan.

Det som var tänkt som ett litet sidoprojekt blev en enorm succé. Plattan har sålt guld, turnén har varit utsåld och sedan förra veckan var den Sveriges nästbäst säljande skiva. Trots det stoppas den.

”Glädje och lust”

– Det här var en grej som skulle bygga på glädje och lust. Men nu har den sålt mer än mina vanliga plattor, säger Anders Wendin, 31.

  ”Pengabrorsan” gavs ut på hans egna skivbolag efter att hans skivbolag Burning Heart Records inte nappade på idén om en coverskiva på svenska.

  Men Wendin tillbakavisar att skivförsäljningsstoppet kommer efter påtryckningar från skivbolaget.

– Nej, absolut inte. Den här gången har jag varit skivbolagsboss och sysslat med businessdelen – och det är den biten jag vill slippa. Jag vill stå på scen, säger han.

Säljer slut på lagret

  Enligt Wendin kommer de skivor som finns i lager säljas ut – men sedan får det vara slut.

  Nästa skiva hoppas Moneybrother kunna släppa till sommaren eller hösten. Men det förhandlas fortfarande med skivbolaget Burning Heart Records.

  – Jag hoppas att vi kan dela det på något sätt – 50 på mitt skivbolag och 50 på Burning Heart. Men det förhandlar vi fortfarande om, säger han.

   Peter Ahlqvist på Burning Hearts Records vill inte kommentera den nya skivan.

 Johanna Petersson