Musik

En förlamades på scenen – en annan greps av polis

Av: 

Frida Sjödin

MUSIK

Här är några av historiens värsta konserter

Lily Allen genomförde en lam konsert på Bahamas där hon mest pimplade vin och rökte inför sina betalande fans.

Men hon står inte för det värsta som skett i konsertväg.

Här är några av historiens mest spektakulära musikögonblick.

✓Publiken slet hönan i stycken

När rockaren Alice Cooper fick upp en levande höna på scenen under ett framträdande på Toronto Rock & Roll Festival 1969 så förväntande han

sig inte en kommande slakt, uppger sajten music.aol.com. Sångaren hivade ut fågeln över publiken och förväntade sig att hönan skulle flaxa iväg över människorna. Istället ramlade den ner rakt i pubikhavet som slet fågeln i stycken. Händelsen hamnade på förstasidor över hela landet och Alice Cooper fick ryckte om sig att vara en blodig ”chockrockare”.

✓Ozzy bet huvudet av fladdermus

En kväll 1982 ville publiken ge något tillbaka till Ozzy Osbourne som brukade roa sig med att slänga grisinälvor och kolevrar på dem. En person kastade upp en levande fladdermus på scenen där den tidigare Black Sabbath-sångaren spelade. Ozzy Osbourne trodde det var en leksak av gummi, greppade fladdermusen och bet huvudet av den. En tur till sjukhuset och rabiessprutor blev resultatet för Osbourne – förutom en legendarisk stämpel som rockens vildaste man.

✓Förlamades på scenen

Soullegenden Curtis Mayfield spelade på en utomhuskonsert i Flatbush, Brooklyn, när en ljusutrustning ramlade ner på honom. Musikern förlamades från nacken och ner. Han kämpade sig genom tragedin och skrev, sjöng och regisserade sitt sista album, ”New World Order”, 1997.

✓Brännskadades av pyrot

När Metallica gjorde en spelning i Montreal 1992 fick sångaren James Hetfield känna på hur det är att vara på fel ställe vid fel tidpunkt. Han missförstod en signal om när han skulle gå in på scenen och hamnade mitt i en pyroteknisk explosion. Han fick andra gradens brännskador på armar och ben men genomförde ändå turnén. Men han överlät gitarrspelandet åt en annan person medan han fokuserade på sången.

✓Greps av polis

Babyshambles är bokade till Hultsfred 2006. Men Pete Doherty omhändertas på Arlanda medan hans bagage genomsöks efter narkotika. Timmar försenade går de upp på stora scen i Hultsfred med en uppenbart drogpåverkad Doherty i spetsen. Det slutar med att sångaren slänger en gitarr i huvudet på ett fan och grips av polis.

✓Gnuggade skrevet mot ordningsvakt

En stämning för bland annat sexuella trakasserier blev resultatet av artisten Marilyn Mansons konsert i Detroit 2001. Sångaren gnuggade sitt skrev mot huvudet på en ordningsvakt. Och det var inte första gången. Ett år tidigare rörde sig hans skrev mot en annan vakts huvud, den gången i Minneapolis. Den mannen stämde även han skräckrockaren.

✓Bröstet blottades för Janet

Vad som skulle vara ett skämt blev ett fiasko. Justin Timberlake slet av en bit av Janet Jacksons scenkostym under ett framträdande på Super Bowl 2004 och sångerskans ena bröst blottades. Miljoner tittare såg händelsen och tv-bolaget CBS fick in över 200 000 klagomål från upprörda tittare. Janet Jackson fick ta mycket skit i medierna efter händelsen och hennes uppträdande på kommande Grammygala ställdes in. Justin Timberlake klarade sig lindrigare undan men gick senare ut och bad om ursäkt för sitt agerande.Vilka konserter minns du? Berätta i artikelkommentarerna!

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd – handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Publisert: