Bruce Dickinson laddad inför konserten i Sverige

”Det är en briljant arena”

Iron Maiden intar Friends arena nästa sommar.

Frontmannen Bruce Dickinson har hållit noga koll på arenabygget i Solna.

– Det är en briljant arena, säger Dickinson till Nöjesbladet.

Bruce Dickinson.
Bruce Dickinson.

De kom i fjol.

Och förrförra året.

Nästa sommar kommer legendariska bandet Iron Maiden till Sverige igen.

– Sverige har alltid varit ett av våra favoritländer att hålla konsert i. Det har varit så i tjugofem år och det har bara blivit större och större. Det känns helt enkelt fantastiskt att komma tillbaka och spela igen.

Dickinson menar att intresset för Iron Maiden bara fortsätter att växa.

– Jag tror att det här blir vårt största år någonsin i flera olika delar av världen. Och det finns inga tecken på att intresset minskar. Vi kommer inte att kasta in handduken på länge, det kan jag säga. Vi tror att vi fortfarande kan göra otroliga saker, säger Bruce Dickinson.

Historisk spelning

Den 13 juli 2013 uppträder hårdrockarna i Iron Maiden på Friends arena i Solna utanför Stockholm. Arenans maxkapacitet är 65 000 besökare. Maidens konsert är den första rockkonserten som blivit utannonserad. Bruce Dickinson förväntar sig en historisk spelning.

– Vi har hållit koll på stället under en lång tid. Det är en briljant arena som påminner om Millenium stadium i Wales. Eftersom det finns ett tak som kan stängas kan vi spela nattetid och bjuda på en fantastisk liveshow.

”Superdyr produkrion”

Enligt Bruce Dickinson får konsertbesökarna hålla i hatten. Han utlovar en påkostad och spektakulär hårdrockfest. De lägger i nästa växel efter turnén i USA som nyligen avslutats.

– Vi kommer att komma med en superdyr produktion. Det är självklart. Man förväntar sig inget annat av Maiden. Det är den amerikanska produktionen med en liten knorr, säger han.

Iron Maidens senaste skiva, ”The final frontier”, släpptes för två år sedan. Men den brittiske 54-åringen är hemlighetsfull om Maiden-fansen kan förvänta sig nytt material i framtiden.

– Jag kan inte säga något om det. Det enda som jag kan prata om nu är den spelning som är utannonserad, säger Dickinson.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN