Guldbiljetter fixar brudar åt Blunt

avTorbjörn Ek

Så utnyttjar sångaren sitt kändisskap för att få tjejer

LONDON. James Blunt ger guldbiljetter till de hetaste fansen som får vara med och festa backstage.

Balladkungen vet hur han ska utnyttja sin stjärnstatus till max.

– Du har använt ditt utseende för att få ligga, jag har varit tvungen att lita på andra saker, säger han till Nöjesbladets reporter.

Med hits som ”You’re beautiful” och ”Goodbye my lover” har James Blunt betraktats som kungen av ballader. Men samtidigt festar han värre än de värsta rockstjärnorna, enligt den nya biografin ”Different country, same state: On the road with James Blunt”.

Vilt liv

För Nöjesbladet bekräftar Blunt uppgifterna om det vilda turnélivet och hur han utan att tveka använt sin rockstjärnestatus för att ragga tjejer.

– Jag har skämtat om det när tidningar har frågat, men självklart ligger det sanning i det. Du har använt ditt utseende för att få ligga, jag har varit tvungen att lita på andra saker, skrattar han.

I boken beskrivs hur James Blunt varje kväll på turné delar ut 40 stycken guldbiljetter till de hetaste fansen som får vara med på bandets efterfester.

– Vi festar varje kväll. Det skulle vara ett väldigt ensamt liv annars om man bara klev på scenen, spelade och sen klev av.

Det har blivit en del skriverier om ditt festande. Har det gjort att du tvekar att gå ut lika ofta?

– Nej verkligen inte, jag lever mitt liv. Vad är roligast, att vara på nattklubben, eller läsa om någon som har varit det? frågar han och berättar att han försöker besöka Ibizas uteliv så ofta som möjligt.

Fler partylåtar

Det är på den spanska partyön James Blunt bor numera. Och kanske har det påverkat det nya albumet. ”Some kind of trouble” som innehåller klart många fler upptempolåtar än de två tidigare albumen.

– Jag har alltid velat göra sån här musik. Men så är jag en man med sin gitarr och vad gör man då? Jo en förmultnande sorgsen sång. Men nu har jag skrivit i en studio och haft instrument omkring mig så jag har kunnat börja med skön bas och njuta av det i stället.

Men han vill inte beskriva det som James Blunt-versionen av ett partyalbum.

– Nej, men mer varierat, med olika sidor, säger han.