Tom Jones sågas – av sin chef

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

”Är skivan ett sorts sjukt skämt?”

LONDON. Tom Jones nya album sågas – av skivbolagschefen.

”Vi har inte investerat en förmögenhet i en etablerad artist för att han skulle leverera 12 visor till psalmboken” skriver David Sharpe i ett mejl som läckt ut.

Hård kritik ”Vi har betalat för en Mercedes, nu får vi dras med likbilen som anlänt”, säger vice vd:n David Sharpe på Island Records om Tom Jones nya platta.
Foto: Foto: AP
Hård kritik ”Vi har betalat för en Mercedes, nu får vi dras med likbilen som anlänt”, säger vice vd:n David Sharpe på Island Records om Tom Jones nya platta.

Island Records värvade ”tjuren från Wales” från EMI förra året för drygt 18 miljoner kronor. Tom Jones, 70, har satsat på en lågmäld ton på albumet ”Praise & Blaim”, inspelad i en avskalad studio med samma producent som arbetat med Rufus WainWright och Emmylou Harris.

Allt annat än nöjd

Men när vice vd:n David Sharpe fick höra skivan i maj var han allt annat än nöjd.

”Jag har precis hört albumet i sin helhet, ska det här vara någon sorts sjukt skämt???” skriver han i ett mejl skickat till en kollega, som Sunday Times kommit över.

”Ni behöver dra tillbaka det här albumet omedelbart eller ge mig mina pengar tillbaka. Herregud, vad tänkte ni med när ni lät honom bli så där andlig?”

Står fast vid sina åsikter

Tom Jones management blir förvånade när de får höra talas om mejlet, men David Sharpe står fast vid sina åsikter.

– Delar av det här skivbolaget ville leverera ett album för de typiska Tom Jones-fansen. Jag vet inte riktigt om det är vad vi fått. Låt oss säga så här, vi har betalat för en Mercedes, nu får vi dras med likbilen som anlänt, säger han till Sunday Times.

Publicerad: