Jag vill ha ett till lavemang

MUSIK

Hidden Cameras leverar en skiva proppfull av borde bli-hits

Nej, det är inte jag som har problem med magen, jag översätter bara en av låttitlarna på det här kanadensiska popkollektivets nya album.

Ni förstår att The Hidden Cameras inte är riktigt som andra band när de döper sina låtar till sånt som ”I want another enema”.

Nu säger kanske någon att även Bloodhound Gang sjunger om lavemang, och dem brukar ju vi kritiker avfärda som pubertalt trams. Varför är det då plötsligt så fantastiskt när The Hidden Cameras gör samma sak?

Tja, lyssna.

Joel Gibb är en av popens mest begåvade låtskrivare just nu, och när han skriver så enastående melodier som i ”I want another enema” kan han faktiskt sjunga om precis vad som helst.

Men det är just kombinationen av de söta, stort ekande låtarna och texternas drastiska, säregna blandning av udda sex, homoerotik och religiösa teman som gör The Hidden Cameras till ett verkligt stort popband. Spänningen i kontrasterna är en väsentlig del av grejen här.

Och älskade ni ”Ban marriage” på förra plattan kommer ni att falla precis lika handlöst för ”Doot doot ploot”, ”The fear is on” och ”Music is my boyfriend”.

Skivan är faktiskt proppfull av borde bli-hits.

Lägg fördomarna åt sidan och upptäck

The Hidden Cameras

Mississauga goddam

Lyssna på The Hidden Cameras

Håkan Steen

ARTIKELN HANDLAR OM