Så drabbar corona konsertvåren

Stor guide till alla viktiga spelningar

I vår fyller Mikael Wiehe 76 och ger sig ut på vad han kallar för ”Den sista turnén”.
I vår fyller Mikael Wiehe 76 och ger sig ut på vad han kallar för ”Den sista turnén”.

KONSERTGUIDE Coronapandemin har ställt till det inte minst för konsertbranschen. Under 2020 ställdes massor av spelningar in eller flyttades. Fler har det blivit under 2021 och inledningen av 2022.

Restriktionerna är lyfta och livescenen återgår till det normala. Men då olika länder har olika smittosituation och olika regler lär utländska konsertbesök sannolikt komma att fortsätta beröras ett tag till.

I ett försök att skapa lite ordning har vi på den här sidan under pandemin publicerat ett dagligt uppdaterat kalendarium till såväl inställda och flyttade som konserter som faktiskt blivit av.

Från och med april ser emellertid det mesta ut att bli av som planerat så coronakonsertguiden tar härmed en paus.

Men vad pandemin har lärt oss är att allt snabbt kan ändras, så möjligen blir det anledning att skaka liv i kalendariet igen längre fram.

En guide till hela konsertåret 2022 finns här.


Följ Aftonbladet Musik på Facebook för full koll på allt inom musik

PODD Så slår corona mot nöjesvärlden

Nöjesvärlden står i stort sett still till följd av coronakrisen. Vad innebär det för artister och kulturarbetare och vilka drabbas hårdast? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily. Gäst: Markus Larsson, rockjournalist Aftonbladet.Programledare: Jenny Ågren

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE