– Går vi för långt tappar vi fansen

Uppdaterad 2018-08-24 | Publicerad 2011-06-19

Korn riskerar att förlora allt med sin nya musikstil

GÖTEBORG. Mullrande nu metal ut. Dansant dubstep in.

Korn omfamnar hipstermusiken för att uppdatera sitt sound.

– Vi har alltid haft attityden att testa ALLT. Men går vi för långt kommer vi att tappa fans, säger basisten Fieldy.

Korn skulle ha släppt en ep tidigare i veckan, men planerna har nu lagts på is i syfte att utveckla sin nya dj-fäbless till ett helt album. Kanske. Det är en avmätt och loj amerikan som slappar i loungen på turnébussen på Metaltown och förklarar det oklara läget.

”Vi älskar det”

– Ep eller fullängdare – det lutar åt olika håll hela tiden. Det är för tidigt för att säga. Vi har nyligen släppt en låt, ”Get up”, där vi samarbetar med Skrillex, och nu ska vi jobba tillsammans med en bunt olika dubstep-dj:er, säger Fieldy

Hittills har kvartetten samlat ihop samarbeten med Kill The Noise, Excision, Skrillex and 12th Planet, alla dj:er eller producenter inom dubstep. Det var sångaren Jonathan Davis som upptäckte dansgenren.

– Han spelade det för resten av oss som älskar det. Det kommer ändå att bli Korn, när du jobbar med oss blir det riktigt tungt. Det blir inte äkta dubstep som folk känner till det. Genren går att kombinera med pop, punk – allt. Jag har bara aldrig hört det med riktigt vråltung musik förr. Vi sätter vår signatur på slutresultatet.

”Alltid dagsfärsk”

Förra årets ”Korn III – remember who you are” var mer tillbaka till era rötter. Nu gör ni det här. Kan ni inte bestämma er?

– Det är vårt sätt att hålla oss på tårna. Det är ingen medelålderkris för att hålla tempot med dagens kids. Korn har alltid gjort vad vi har velat. Den typen av tankegångar, att alltid vara dagsfärsk, är mer för popartister.

Korn var en spjutspets under 90-talets nu metal-våg. Har ni ännu en publik?

– Självklart. Jag är förvånad över att vi spelar över hela världen och fortfarande är det största namnet. ”Verkligen? Är vi FORTFARANDE headline? ”Det är knäckande coolt.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln