Musik

”Richards slog mig i skallen”

Av: 

Martin Gustafsson

MUSIK

Rolling Stones-gitarristen till attack mot Nöjesbladets Markus Larsson mitt i intervju

han hade inte glömt bort bråket Keith Richards blev ursinnig på Markus Larsson under intervjun, slog till honom och stormade ut. ”När jag förstod att han menade allvar blev det obehagligt”, säger Larsson.

Foto: AP

Keith Richards stormade ursinnig ut från Nöjesbladets intervju – och hotade musikrecensenten Markus Larsson med stryk.

– Det kändes obehagligt, säger Markus Larsson.

Markus Larsson upplevde situationen som obehaglig.

Den 4 augusti 2007 fick The Rolling Stones två plus för spelningen på Ullevi av Nöjesbladets musikrecensent Markus Larsson, 34.

En recension som gjorde gitarristen Keith Richards, 66, ursinnig.

Efteråt krävde han en offentlig ursäkt.

I går strax efter klockan 17 träffades de två på R*ue de Rivoli och Le Meurice Hotel i Paris med anledning av Keith Richards självbiografi ”Livet” där han öppenhjärtigt berättar allt.

Mötet slutade med att rockstjärnan hotade och slog till Markus Larsson i huvudet.

– Innan han stormade ut snärtade han till mig i skallen och väste: ”Du ska vara glad att du kommer härifrån levande”, säger Markus Larsson.

Svart i ögonen

Intervjun skulle ha pågått i en halvtimme, men när det efter cirka tio minuter gick upp för Keith Richards att det var Markus Larsson som skrivit recensionen förändrades stämningen snabbt.

– Han var på gott humör innan jag började fråga om Ullevi. Drack nåt gult och rökte och skrattade. Men det blev snabbt obehagligt, säger Markus Larsson.

Det gick till och med så långt att Keith Richards ville göra upp fysiskt med Markus Larsson.

– Han blev svart i ögonen och helt ursinnig. Han reste sig upp och frågade om vi skulle släcka lamporna och göra upp direkt.

Skyndade iväg

Vad kände du?

– Det första var bara ren och skär förvåning, jag trodde att han drev med mig, men sen förstod jag att han menade allvar och då började det kännas obehagligt och att jag ville ta mig därifrån ganska fort.

Markus Larsson har varit musikrecensent i elva år men har aldrig upplevt något liknande.

– Just nu har jag svårt att se det roliga i det. Mycket vill jag vara med om i mina dagar men jag vill inte hamna i handgemäng med någon jag intervjuar, säger han.

Fanny Birath är pr-ansvarig på Norstedts förlag som ger ut Keith Richards självbiografi:

– Det är tråkigt det som hänt, men i övrigt när det handlar om deras konflikt så kan jag inte kommentera det. Det var mellan dem i ett slutet rum där jag inte var med, säger hon.

”Helt oacceptabelt”

Klas Lindberg, nöjeschef på Aftonbladet:

– Keith Richards beteende är helt oacceptabelt. Att han skulle bli så hotfull och aggressiv mot vår medarbetare i denna lugna och städade intervjusituation, det var överraskande och ytterst obehagligt. Att ge sig på en journalist på detta sätt är allvarligt.

Richards är uppenbarligen ur balans och jag hoppas verkligen att ansvariga i hans närhet agerar, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu är det rea hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert: