I en klass för sig

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus
Robyn - Body talk pt.3

POP Det är likadant varje år.

När julen närmar sig måste man som recensent ringa en plogbil för att kunna jobba. Stora drivor av mer eller mindre onödiga samlingar blockerar uppfarten till datorn. ”Body talk” är dock en glödande marschall på altanen. Albumet innehåller fem spår var från Robyns två förra ”Body talk”-album, plus nya ep:n ”Body talk pt 3”.

Skivan känns som ett svensk popversion av Joakim von Ankas kassavalv i Ankeborg. Men i stället för ett hav av guldpengar kan Robyn ta sats från trampolinen och bada i hits.

Ingen kunde komma undan Robyn i år. Singlar som ”Dancing on my own”, ”Hang with me” och ”Indestructible” hördes överallt. De fick varenda shoppinggalleria att låta betydligt bättre än i fjol.

I ”Time machine” återförenas även Robyn med världens hetaste hitmakare just nu, Max Martin. Tillsammans skapar de fortfarande pop som är lika här och nu som ”Show me love” och ”Do you know (what it takes)” på 90-talet.

Samlingen hade varit imponerande om en artist släppt 15 lika starka låtar under ett decennium. Men det här är Robyns ”greatest hits” från 2010. Det säger en del om hennes särställning inom svensk och internationell pop. Kreativiteten är avundsvärd och bländande.

När jag försöker komma på när en artist eller grupp senast lyckades med nåt liknande står jag och pekar rakt ut i luften.

Bästa spår: ”Indestructible”.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN