”Kom upp på scen och halsa vodka”

Av: Niklas Strömberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Rapparen Game till Nöjesbladets reporter: Jag utmanar dig

DRICKER PÅ JOBBET Rapparen Game gästar i kväll Malmö och Kulturbolaget. Kanske passar han på att svepa två flaskor sprit på scen.
Foto: AP
DRICKER PÅ JOBBET Rapparen Game gästar i kväll Malmö och Kulturbolaget. Kanske passar han på att svepa två flaskor sprit på scen.

– Du kan väl inte ens halsa en halv flaska vodka!

Med de orden inbjöd rapparen Game mig till sin show i morgon.

För att supa ikapp med honom.

Jag har tio minuter på mig och vill få Los Angeles-rapparen Game att prata om något som står ut.

Mardrömmen med korta telefonintervjuer med Sverigeaktuella artister är att fastna i diskussioner om att de ”gillar svenska tjejer”, eller tror att det ”går isbjörnar på gatorna”.

Men trots att Game är känd för sin frispråkighet, känd för att dissa andra rappare till höger och vänster, oftast verbalt men även med knytnävarna, tycks det omöjligt att få honom engagerad i mina frågor.

”Glad att vara aktiv”

Det mesta i hans 31-åriga liv tycks vara ”fantastiskt”.

2011-års hiphopklimat är ”cool”.

Alla hans album ”är klassiker”. Även det sista ”The R.E.D album”, som i ärlighetens namn kanske inte fått lika svallande recensioner som de tre tidigare.

– Jag bedömer inte min musik, det är ditt jobb. Jag är bara glad över att vara aktiv på hiphopscenen tillsammans med alla andra bra artister, säger Game.

Inte ens Jay-Z, en artist Game tveklöst haft en hel del upprörda känslor över, får honom att tända till.

Sist du var i Europa uppmanade du publiken att skrika: ”Fuck, Jay-Z!”

– Det var då.

Har du problem med Jay-Z i dag?

– Jag har inte problem med någon. Jag tycker inte särskilt mycket om honom, och det kommer jag förmodligen aldrig göra. Men det spelar ingen roll.

Förr i tiden sa du att du aldrig skulle ge dig på ”legendarer”.

– Ja, uppenbarligen är den tiden förbi. Jag är 31 år nu och har släppt fyra album. Jag börjar själv närma mig legendarstatus. Jag vill inte ge mig in i diskussioner om bråk och vad jag sagt eller inte.

”Vi fixar en flaska åt dig”

Sju minuter in i intervjun är jag beredd att ge upp. Sa han något om svenska tjejer eller isbjörnar? Men så kommer jag på ännu en fråga.

Sist du var i Sverige halsade du en flaska Hennessy och en flaska Grey Goose på scenen. Är det verkligen riktig sprit? Jag menar, två flaskor!

Plötsligt tänder Game till.

– Du kan väl komma upp på scenen nästa gång jag är i Sverige och dricka med mig. Sen kan du berätta om det är äkta eller inte.

Det är lugnt, försöker jag.

– Jag utmanar dig! Du kan väl inte ens halsa en halv flaska Grey Goose!

Eh ... förmodligen inte.

– Men vi försöker ändå! Om du kommer dit fixar vi en flaska till dig. Först kan du smaka på min flaska, sen jag på din, så att vi ser att det är äkta. Sen kör vi!

Nja ... räkna inte med mig.

– Feel free!

I kväll spelar Game i Malmö. Min inbjudan gäller för i morgon då Game gästar Stockholm innan han på måndag avslutar sitt Sverigebesök i Göteborg.

Förmodligen går jag på Eldkvarns 40-årsfest i stället. Tar väl kanske någon öl där.

Jag är helt enkelt inte Game.

Publicerad: