Liam Payne: ”Kul om folk ligger till min låt”

One direction-stjärnan gör ledmotivet till nya ”Fifty shades”-filmen

Han sjunger låten som i princip skapats för att ha sex till.

Liam Payne, 24, skrattar när Nöjesbladet påpekar faktum för honom om att göra ledmotivet till den nya ”Fifty shades”-filmen.

– Vi kanske gör några barn. Jag har gjort det en gång, framgångsrikt. Jag är verkligen bra på det, säger han.

Tillsammans med Rita Ora, 27, som också har en roll i filmen sjunger Liam Payne, 24, ledmotivet till ”Fifty shades freed” den tredje och sista filmatiseringen av E L James erotiska bokserie.

Men One direction-stjärnan har varken sett de tidigare filmerna eller läst böckerna.

– Nej, jag har inte det. Jag har bara hört om dem. Jag tror inte de riktigt riktar sig till mig, en ung 24-årig gentleman med familj. Men det är trevligt att låta tankarna flöda liksom, säger han när Nöjesbladet når honom över telefon.

”Jag utstrålar nån form av sexuell aura”

Låten ”For you” släpptes förra fredagen och Liam ser inget konstigt att göra musik åt en film som i allt väsentligt osar sex.

– Det känns som att jag utstrålar nån form av sexuell aura just nu som folk hakar på, men jag kommer bara spela korkad, jag fattar inte vad det är och var det kommer ifrån, säger han och räknar upp sina senaste låttitlar:

– ”Strip that down”, Bedroom floor”, ”Get low”, alla de här grejerna är rätt sexuella så jag måste utstråla nån form av sexuell vibe. Det är gravt oavsiktligt, säger han och skrattar.

Att göra en låt i en ”Fifty shades”-film, det innebär ju att folk kommer att ha sex till din låt.
– Vi kanske gör några barn. Jag har gjort det en gång, framgångsrikt. Jag är verkligen bra på det, säger han och skrattar.

Känns det konstigt?
– Nej, Jag älskar det. Låt oss sprida det, jag gillar verkligen den tanken. Det borde vara den låten som folk älskar till och får folk att vilja ha varandra.

Ärligt nu, har du själv gjort det till din egen musik?
– Nej, det har jag inte, det skulle vara alldeles för obekvämt, jag är alldeles för självkritisk.

Är det säkert? 
– På heder och samvete, jag har aldrig gjort det.

Följer i bandkollegans fotspår

Ledmotivet till den förra ”Fifty shades”-filmen gjordes av Taylor Swift i duett med Paynes avhoppade One direction-kollega Zayn Malik. Under Nöjesbladets intervju tar han upp det flera gånger.

– Det är ju en del press att göra musik till en storfilm och också att följa i Zains fotspår som gjorde ett så enormt bra jobb med Taylors låt, så jag ville försäkra mig om att jag gjort ett bra jobb också och nu verkar det som att det funkar, säger han.

Dina svenska fans saknar dig så jag måste fråga, kommer du hit snart igen?
– Ja, givetvis. Jag har haft några av mina bästa stunder i Sverige. Det var där vi började när vi spelade in våra första låtar och jag har väldigt fina minnen därifrån. Men det finns inga bestämda planer just nu. Jag kollar bara en månad i taget i min kalender så det kan möjligen finns nåt inbokat längre fram som jag inte har koll på.


Rösta fram årets svenska film på Guldbaggen här!


Publisert:

LÄS VIDARE