”Jag ger inte ut den mot Thåströms vilja”

Av: Sandra Wejbro

Publicerad:
Uppdaterad:

Peter Stormare efter dvd-bråket: Jag är otroligt besviken

Joakim Thåström och Peter Stormare.
Foto: DRAGAN MITROVIC / PETER WIXTRÖM.
Joakim Thåström och Peter Stormare.

De hade ett muntligt avtal.

Det är Peter Stormares version av dvd-bråket med Imperiet.

– Men naturligtvis ger vi ju inte ut konsert-dvd:n mot deras vilja, säger hans manager Håkan Krantz.

För 20 år sedan filmade Peter Stormare kompisarna i Imperiets sista konsert. "Gör vad du vill med den", uppger han att de sade.

I månadsskiftet mars/april i år hade Stormare ett möte med Thåströms manager Pange Öberg och Per Hägglund i Imperiet om att ge ut filmen i höst. Enligt Håkan Krantz fick de då ett muntligt tillstånd att ge ut den.

Nyligen ska dock Öberg ha ringt upp Krantz och förklarat att Thåström inte vill att den ges ut. Däremot kan bandet tänka sig att ha utdrag ur den i en kommande samlingsbox med Imperiet.

– Peter blev arg och vi svarade att "muntligt avtal gäller", säger Krantz.

"Ska bränna upp skiten”

Under den senaste veckan har en advokatbyrå hört av sig och förklarat att de absolut inte får ge ut konsert-dvd:n för att den har för dålig kvalitet.

– Peter är särskilt besviken på att man påstår att han försöker profitera på Imperiet. Han behöver inte pengarna och har erbjudit bandet att få den eventuella vinsten, säger Krantz.

– Peter anser fortfarande att han är god vän med medlemmarna i Imperiet, men är besviken på deras managers. Han har varit så upprörd att han sagt att han "ska bränna upp skiten" om det inte löser sig.

Imperiet står fortfarande fast vid sin åsikt. På Thåströms hemsida står att läsa att Stormare saknar rättighet att ge ut konsertfilmen.

– Inspelningen släpps helt utan bandmedlemmarnas tillåtelse och godkännande, skriver han.

Publicerad: