Svenska Sofia, 22, är melodin för Gwyneth

MUSIK

Hon har med en låt i Paltrows nya film

1 av 2 | Foto: Sofia Loell, 22, kom från ingenstans och ska nu både släppa ett debutalbum samt har en låt med i nya filmen "A view from the top".

En okänd svensk låtskrivare och artist har fått med en låt i Gwyneth Paltrows nya film.

- Det är spännande som attan, jublar 22-åriga Sofia Loell.

Filmen heter "A view from the top" och låten som Sofia Loell skrivit tillsammans med sin producent Johan Glössner är en glädjesprudlande poppärla kallad "Utopia".

- Jag är jättenöjd med detta, fnissar Sofia överlyckligt.

Det är hennes amerikanska skivbolag Curb som sett till att låten hamnat i sällskap med skådespelarna Gwyneth Paltrow, Christina Applegate och Mike Myers.

"En riktig tjejfilm"

- En romantisk komedi, en riktig tjejfilm, säger Sofia om filmen som handlar om en arbetarklassflicka spelad av Paltrow som drömmer om ett spännande liv som flygvärdinna.

- Min låt har fått en kanonfin placering i en lång glidarscen utan repliker. Den är med i trailern också, berättar Sofia Loell.

"Utopia" är en av låtarna på hennes debut-cd som i och med utgivningen i Sverige den 24 mars har släppts i 23 länder. Albumet heter "Right up your face" och är en självständighetsförklaring.

- Det är mitt sätt att säga "up yours", skrattar hon åt det engelska uttrycket för, tja, låt oss säga stick och brinn.

- Alltså att våga ta steget ut i världen på egen hand och inte böja sig för alla måsten och krav som slängs på en från olika håll, förtydligar Sofia.

Snart ute som singel

"Utopia" hörs nu på radio och släpps snart som singel. "A view from the top" får svensk biopremiär i sommar.

Sofia Loell har målsättningen klar:

- Jag älskar att stå på scenen men drömmen är att etablera mig som låtskrivare. Jag kommer alltid att skriva låtar, vad som än händer i den här hårda och kalla branschen där man alltid riskerar att bara bli en mängden.

Jörgen Holmstedt