Costello slirar snyggt

Foto: Elvis Costello tar både nya låtar från senaste plattan och mer udda från sitt stora urval.
MUSIK

Eftersom det känns som att det är ungefär samma klick som går och ser Elvis Costello varje gång han är här är det givetvis helt rätt tänkt av honom att leta på lite udda ställen i sin digra katalog och samtidigt fokusera hårt på senaste skivan.

Enda problemet med ambitionen är att brittens senare album inte hört till topparna i produktionen.

Skönt svängigt

Detta faktum präglar även delar av den här aftonen.

Men trots att Costello och komptrion The Imposters gör en "Brilliant mistake", en "Blame it on Cain" och några klassiker till är det faktiskt ändå bland den generösa mängden låtar från senaste albumet "The delivery man" som vi hittar kvällens största stunder. Som den skönt slirsvängiga rockern "Monkey to man" och den sydstatssouliga "Country darkness".

Klackspark

Allra finast under de här två timmarna är emellertid "The scarlet tide", en folkcountryballad som Emmylou Harris lyfter till skyarna på platta men som står väldigt stolt och stadigt även utan henne.

Att mannen i glasögon och allt högre hårfäste dessutom får för sig att klacksparka i väg "Hidden charms", Howlin" Wolf-covern från "Kojak variety", gör det ännu lite lättare att glömma de tidvisa vibbarna av träsmak.

Elvis Costello

Håkan Steen

ARTIKELN HANDLAR OM