Kalle Moraeus: ”En av Sveriges sämre på dans”

MUSIK

Körberg och Moraeus nobbar Let's dance

1 av 3

Tommy Körberg och Kalle Moraeus får svenska folket att dansa.

Men själva är de inte lätta att bjuda upp.

– De har varit på mig några gånger från ”Let's dance”, men det kommer aldrig att hända, säger Kalle Moraeus, 53.  Jag är nog en av de sämre i Sverige på att dansa.

Även Tommy Körberg tackar nej till det dansanta tv-programmet.

– Min fru vägrar konsekvent att jag ska vara med i ”Let's dance”, säger Tommy Körberg, 68. Dessutom har jag ett knä av titan så jag slipper.

Dansade du mycket när ditt knä var rörligare?

– Det var en promillefråga, säger Tommy Körberg. Ibland tyckte jag att jag var världens bästa dansör men alla andra himlade med ögonen. Jag ska hålla mig borta från dans. Jag står stilla och stadigt och sjunger.

”Svårt att välja”

Benny Andersson orkester har nyligen gett ut skivan ”Mitt hjärta klappar för dig”. Nu repeterar de in programmet inför turnépremiären i Göteborg den 21 juli.

– Det är svårt att välja bort låtar när vi lägger till tio nya, säger Benny Andersson, 69. Vi kan ju inte spela i fem timmar.

Det är tre år sedan förra turnén för orkestern. Som tidigare år har de med en egen dansbana och kulörta lyktor för att skapa folkparkskänsla. Tusentals dansar till deras musik. Benny Andersson är spelsugen.

– Det är viktigt att ha en dansande publik. Det ger energi, säger han.

Hur är du själv på att dansa?

– Rätt kass, säger Benny Andersson. Jag kan lite foxtrot och vals. Schottis. Som musiker har man sluppit.

Orkestern kör igenom ”Timmarna går så fort när man har roligt”, en av de nya sångerna från årets album.

Ska steppa i musikal

Helen Sjöholm säger att hon längtat efter nya turnén.

– Det ska bli fantastiskt kul. Det är fler sånglåtar än någonsin tidigare på senaste plattan, och jag ser fram emot att möta publiken med dem.

Hur är du på att dansa?

– Inget vidare. Jag kan spralla ut på scen, säger Helen Sjöholm, 46. Men jag har ett par steppskor i en påse hemma och jag hade tänkt öva i sommar. Jag ska steppa i musikalen ”Bullets over Broadway” i höst. Det får bli stepp när turnén är över.

Jens Peterson

ARTIKELN HANDLAR OM