Icona Pop klara för ”Så mycket bättre”

1 av 5

avJakob Meijer

MUSIK

Succéduon Icona Pop är klara för årets ”Så mycket bättre”.

Nu ser de framemot att lära känna Kikki Danielsson.

– Jag tror vi kommer klicka skitbra, säger medlemmen Caroline Hjelt.

Icona Pop, som består av Aino Jawo, 30, och Caroline Hjelt, 29, gjorde internationell succé 2012 med låten ”I love it”. Sedan dess har de mestadels turnerat utomlands, framförallt i USA. Men nu är de snart hemma igen för att spela in sitt nya album.

– Vi har varit peppade i flera år på att vara med, men det är att vi inte har varit i Sverige. Nu när vi är hemma och spelar in plattan, så tänkte vi passa på att låta Sverige lära känna oss lite. Vi är så jävla taggade, säger Aino Jawo om duons medverkan.

Barack Obamas favoriter

Jawo och Hjelt lärde känna varandra för åtta år sedan. Dagen efter att de träffats bestämde de sig för att bilda ett band. Under åren har de blivit ett stort namn i USA. De har bland annat funnits med på förre presidenten Barack Obamas spotifylistor, och förra året gjorde de rösterna till några av karaktärerna i animerade filmen ”Trolls”.

Nu ser duon framemot att få tillbringa en sommar i Sverige.

– Svensk sommar är det bästa som det finns, Vi kanske inte har det bästa vädret, men friskheten, mentaliteten. Svenskar blir så lyckliga när solen tittar fram, säger Aino Jawo.

Caroline Hjelt fyller i:

– Vi älskar att vara utomlands på turné. Men ibland är det bra att komma hem och ladda batterierna med vänner och familj.

”Älskar Kikki Danielsson”

Icona Pop är blott den andra duon att vara med. Senast en duo var med i programmet var 2015 då rapparna Ison och Fille deltog.

Sedan tidigare är Kikki Danielsson, Tomas Andersson Wij och Eric Saade klara för årets säsong.

Caroline Hjelt beskriver Tomas Andersson Wij som ”fantastisk”, men det är framförallt en artist som de särskilt ser framemot att få lära känna.

– Vi älskar Kikki. Hon har varit artist länge, det ska bli kul att få se vad hon gör för tolkningar i programmet, säger Aino Jawo.