De får inte sina pengar tillbaka

MUSIK

Stjärnsommar lades ner - arrangören försvunnen

Rockfestivalen Stjärnsommar i Karlskrona ställdes in.

Nu får inte 16åringarna Mattias Nilsson och Roger Wilson tillbaka pengarna för sina biljetter. Arrangören går inte att nå.

Foto: MATHS BOGREN
LURADE AV FESTIVALEN Roger Wilson och Mattias Nilsson såg fram emot att få gå på Stjärnsommar i Karlskrona. Men festivalen lades ner och nu får de inte ens pengarna tillbaka.

Det var framförallt Ulf Lundell, Eskobar och Caesars Palace som Mattias och Roger ville se. De betalade 360 kronor vardera för festivalen som skulle ägt rum under tre dagar mellan torsdag och lördag i förra veckan. Men när de nu försöker ringa arrangören för att få tillbaka sina pengar är det ingen som svarar.

- Jag tycker att det är dålig stil av arrangören. Om de har gått i konkurs borde de kunna säga det när man ringer. 360 kronor är mycket när man pluggar på gymnasiet och saknar sommarjobb, säger Mattias Nilsson.

"Det är tragiskt"

Biljetterna köptes genom BiljettDirekt-Ticnet. Mats Brandt, vd för företaget, säger till Aftonbladet att upp till 600 personer delar samma öde.

- Vi tycker att det är oerhört tragiskt. Men vi är bara en distributionskanal. Pengarna som vi fick har betalats vidare till arrangören och vi måste hänvisa till dem, säger Mats Brandt.

De som köpte biljetter hos lokala biljettförsäljare har kunnat återlösa sina biljetter. Försäljningsställen som turistbyrån i Karlskrona hade inte hunnit föra pengarna vidare till arrangörerna. När Roger Wilson får reda på det blir han riktigt sur.

"Otroligt dåligt"

- Då måste man ju bara få pengarna tillbaks, annars känns det otroligt dåligt, säger han.

Företaget som skulle ha arrangerat Stjärnsommar i Karlskrona heter Rymdparty AB. På internet möts man sedan en vecka tillbaka av ett kort meddelande att mer information kommer senare. Företaget har tidigare arrangerat festivalen i Falköping och Mariestad.

Petter Nyhlin