Diskas från schlager-SM

MUSIK

SVT chockat efter att Nathalie Family ljugit om sin ålder

1 av 2 | Foto: ÄR BARA 14 ÅR Enligt de uppgifter som skickades in till Melodifestivalen skulle Nathalie Family vara född den 4 januari 1987 - och därmed klara tävlingens 16-årsgräns. Men det stämmer inte. Aftonbladet kan i dag avslöja att hon bara är 14 år och därmed för ung för att delta.

Hon ljög om sin ålder och tog en plats i Melodifestivalen.

I dag diskar tv Nathalie Family efter Aftonbladets avslöjande.

- Jag är chockad, besviken och enormt förvånad, säger projektledaren Thomas Hall.

Om elva dagar skulle Nathalie Family tävlat mot Mendez, Jill Johnson och Pernilla Wahlgren i Melodifestivalens första deltävling i Jönköping.

Efter Aftonbladets avslöjande blir det inte så.

- Om dina uppgifter stämmer diskas hon. Det enda positiva med det här är att det kommer fram nu och inte senare, säger en chockad Thomas Hall, projektledare för Melodifestivalen på SVT.

I går satt SVT i krismöte för att lösa det akuta problemet. En ny artist måste omedelbart hittas till låten "Someone, somewhere, someday".

Enligt de uppgifter som skickades in till tävlingen är Nathalie Family född den 4 januari 1987. Därmed skulle hon klara Melodifestivalens 16-årsgräns.

Personen finns inte

Men uppgifterna stämmer inte.

Aftonbladet tog i går kontakt med skattemyndigheten i Stockholm. Enligt myndigheten existerar ingen person med Nathalie Familys uppgivna personnummer.

Däremot finns en Nathalie Famili, född den 4 juli 1988 - alltså 14 år gammal. Hon är bosatt på samma adress som Nathalie Family uppgivit för SVT - och har samma föräldrar.

När Aftonbladet konfronterar Nathalie Family med uppgifterna står hon fast vid det icke existerande personnumret.

- Jag är född 1987, säger hon och hänvisar till artisten Martin Svensson som jobbat med Nathalie sedan ett år tillbaka.

Nathalies pappa Amir säger till Aftonbladet:

- Jag kan inte kommentera när hon är född. Du får prata med Martin Svensson, säger han.

"Ett missförstånd"

Martin Svensson säger att man utgått från de personuppgifter som uppgavs när han skrev ett artistavtal med Nathalie.

- Jag tror inte att det här är någons fel. Det måste bero på ett missförstånd. Vi ska försöka reda ut vad som gått fel, säger han.

Diskningen av Nathalie Family är den tredje inför årets Melodifestival. I slutet av förra året uteslöts två av medlemmarna i tjejgruppen Bubbles på grund av att de var för unga. Ungefär samtidigt diskades även Carolas låt "Autumn leaf" för att Carola själv inte ville sjunga bidraget i tävlingen.

Dan Panas