Hårdrock

Slash klar för Sweden Rock

Av: 

Joacim Forsén

MUSIK

Ser fram emot sommarens gig: Ni förstår mig i Sverige

LOS ANGELES. Nyligen gjorde han en exklusiv akustisk spelning i Stockholm.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att Slash kommer tillbaka – för ett gig på sommarens Sweden Rock.

– Jag älskar när publiken fattar det jag gör. Det gör ni i Sverige, säger gitarristen till Nöjesbladet.

Ännu ett bevis för den stabila relationen kom tidigare i höstas. En vecka efter att Slash släppt tredje soloalbumet ”World on fire" gick skivan upp som etta på försäljningslistan här i Sverige.

– Den svenska publiken har alltid varit fantastiskt och uppskattat det jag gör, men jag väntade mig verkligen inte det, säger Slash.

Inga egon i vägen

Albumet är det andra tillsammans med Myles Kennedy And The Conspirators. Samarbetet har blivit vidare, bandet mer av just ett band och relationen till sångaren allt djupare.

– Myles och jag har verkligen en bra relation, både jobbmässigt och på ett privat plan. Den där gitarrist/sångare-grejen passar oss. Vi kommer bra överens är väldigt lika som personer. Vi är ganska tystlåtna, är inga konfliktsökande personer och har inga egon som står i vägen. Det är en väldigt hänsynsfull relation, säger Slash och skrattar till.

– Jag trivs väldig bra just nu och jag har ett band som jag kan göra vad jag vill tillsammans med. Det är aldrig spänt mellan oss, vilket är väldigt skönt. Jag har haft nog av sånt. Nu har jag stor musikalisk frihet.

Akustisk spelning

Senast Slash besökte Sverige var för knappt en månad sen. Då hade gitarristen ett tajt minutschema, förutom inspelning av ”Skavlan” hann han med en kort akustisk spelning tillsammans med Myles på Metropol Palais i Stockholm. Allt på några få timmar i landet.

Men nu är det alltså klart att Slash kommer tillbaka. I juni spelar han på Sweden Rock i Blekinge och han ser redan fram emot besöket.

– Jag älskar när publiken fattar det jag gör. Det gör ni i Sverige. När folk är på plats för att de gillar musiken, inte för att någon säger till dem att gå på konserten eller för att deras bästa kompis ska dit. Det är ofta så i nöjesbranschen, säger Slash.

Sweden Rock Festival pågår i Norje mellan 3 och 6 juni 2015.

Sedan tidigare är bland andra Mötley Crüe, Def Leppard, Judas Priest och Backyard Babies klara för festivalen.

ANNONS

Vitare tänder och ett fräscht leende 2022? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Extern länk från Dentway

Köp här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Hårdrock

Sweden Rock