David gör Céline Dion mer rockig

MUSIK

Stenmarcks bror skriver åt stjärnan

1 av 3
PÅ TOPP David har redan skrivit musik åt sin storebror, Martin Stenmarck. Nu när han har fått skriva åt Céline Dion har han nått toppen, tycker han.

Nu gör David Stenmarck som brorsan – tar ett sjumilakliv – rätt in i eliten.

– För mig finns inget större än att skriva musik för Céline Dion, säger han.

I går kom glädjebeskedet. David Stenmarcks låt ”Fade away” kommer med på Céline Dions kommande album.

– Det är en euforisk känsla. Som en dröm, säger han.

Tillsammans med Peer Åström skrev David låten direkt för den kanadensiska balladdrottningen – som med sin nya repertoar kommer att förvåna inbitna fans.

Öser beröm

– Vår låt är upptempo och som jag har förstått det kommer hela skivan att vara mer rockig än det hon tidigare gjort, säger David som öser beröm över världsstjärnan.

– Vi var över i juli och spelade in i en studio i Las Vegas. Och det var magiskt. Hon är ett fullblodsproffs och dessutom oerhört trevlig och glad som person.

Dion, som 1997 nådde sitt globala genombrott med ledmotivet till blockbustern ”Titanic”, ”My heart will go on”, tillhör den exklusiva skara artister som sålt över 100 miljoner skivor. Och det kan man förstå, för trots att inspelningarna skedde i syndens Mecka,

höll sig världsstjärnan i skinnet.

– Något festande blev det inte. Bara jobb. Hon var fokuserad på uppgiften.

Céline Dions skiva släpps i november och heter ”Taking chances”. Men något chanstagande beträffande låtskrivarna har hon inte gjort.

Framgångsvåg

Martin Stenmarcks låt ”100 år från nu (blundar)”, som brodern David skrivit, toppar den senaste svenska singellistan.

– Jag har surfat på en framgångsvåg så länge nu att man bara väntar på att falla rätt ner i ett stup, säger David med ett skratt.

Ingemar Lundin