Smashing Pumpkins återuppstår

MUSIK

Ny skiva och turné på gång

Foto: Puss min Pumpkin! Billy Corhan återförenar Smashing Pumpkins – och passar på att bli sams med Courtney Love på samma gång.

Grungegiganterna återuppstår.

Billy Corgan dammar av sitt Smashing Pumpkins – och ger sig ut på turné.

– Vi ser verkligen fram emot att spela för våra fans igen, säger han.

Smashing Pumpkins frontman Billy Corgan bekräftar att han återupplivar sitt gamla band igen. Sju år efter att de spelade sin avskedskonsert i hemstaden Chicago dammar Corgan av gruppen – och ger sig ut på turné.

Vilka forna medlemmar som medverkar i återföreningen är dock oklart. Huruvida originalmedlemmarna James Iha och D’arcy Wretzky framgår inte av Corgans uttalanden.

På sin egen MySpace-sida bekräftar dock Corgan att en ny Pumpkins-skiva är på gång, och att 2007 kommer att innebära en omfattande turné för bandet.

– Det här året kommer att innebära en ny skiva och en världsturné fylld av tårar. Vi ser verkligen fram emot att spela för våra fans – gamla som nya, skriver Corgan själv.

När skivan kan tänkas nå skivdiskarna är oklart, och inga turnédatum är bekräftade. Brittiska Uncut skriver dock att Smashing Pumpkins väntas uppträda på de största europeiska festivalerna i sommar.

Musiken är dock inte det enda som hållit Corgan upptagen på sistone.

Sångaren har setts på fest tillsammans med Paris Hilton, samt fotograferats pussande Courtney Love – som han hade en bitter fejd med på nittiotalet.

Läs mer om Billy Corgan

Martin Söderström