Skivrecensioner

Lisa Ekdahl gör skarp och elegant jazzpop

Av: 

Håkan Steen

MUSIK

ALBUM Lisa Ekdahl återvänder till engelskan och sitt jazzigare internationella sound men skriver lite skarpare låtar.

Betyg: 3 av 5 plus
Lisa Ekdahl
More of the good
Sony


POP/JAZZ ”There’s more of the good than the bad in this old rugged world” sjunger Lisa Ekdahl och även om det kan vara lite svårt att tro på just nu värmer budskapet fint när hon och producenten Mathias Blomdahl klär in det i soft bossajazzig pop.
Ekdahl är tillbaka på engelska efter två år gamla ”När alla vägar leder hem”, där hon i svallvågorna efter sin ”Så mycket bättre”-medverkan för första gången på länge sjöng på svenska.
Om den skivan soundmässigt knöt an till genombrottsalbumens Cornelis-rotade folkpop återvänder även musiken här till det jazzigare sound som Ekdahl har gjort sig känd för utomlands, inte minst i Frankrike.

Hon har med sig blåsaren Per ”Texas” Johansson och sonen Milton Öhrström på piano och vibrafon, men också den fransklibanesiske världstrumpetaren Ibrahim Maalouf som dekorerar singeln ”I know you love me” med sinnlig elegans.
Och där Ekdahls sentida album ibland har tenderat att bli snäppet för snygg caféinredningspop är det här en lite skarpare samling låtar.
Mest hugger det till i ”Sweet feeling of freedom”, som Ekdahl skrev inspirerad av metoo-rörelsen. Med hjälp av Ane Brun vecklar den ut sig till ett starkt feministiskt statement i all sin stillsamma lågmäldhet.
BÄSTA SPÅR: ”Sweet feeling of freedom”.


LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!


LÄS ÄLDRE SKIVRECENSIONER HÄR!


Följ Aftonbladet Musik på Facebook för full koll på allt inom musik


ANNONS EXTERN LÄNK

Dela julkänslan och låt julen blomma! Skicka blommogram med Interflora här.

Interflora

Publisert:

LÄS VIDARE

Så låter Per Gessles nya album

ÄMNEN I ARTIKELN

Skivrecensioner

Musikrecensioner

Musik

Lisa Ekdahl

Ane Brun