Foo Fighters turné inställd efter Ullevi

avRebecka Ljung

Bloggar om chocken i Göteborg

1 av 4

Dave Grohl spelade tappert vidare efter olyckan på Ullevi i fredags.

Men nu säger läkare stopp.

Rockbandet ställer in resten av Europaturnén.

Foo Fighters konsert på Ullevi i Göteborg den 12 juni blev en världsnyhet, då sångaren Dave Grohl trillade av scenen och bröt benet.

Det var redan under showens andra låt, ”Monkey wrench”, som han föll.

Varken publiken eller bandet visste hur allvarligt läget var, och övriga bandmedlemmar sa att det inte skulle bli någon Foo Fighters-spelning, utan gick över till att lira covers.

Spelade klart i gips

Men efter 15 minuter var Dave Grohl tillbaka, med gipsad fot, för att underhålla den svenska publiken i över två och en halv timme.

– Jag kan kanske inte gå eller springa men jag kan fortfarande spela gitarr och skrika, sa Dave Grohl från scenen.

Efter Sverigegiget fördes Grohl direkt till sjukhus, där ett benbrott kunde konstateras.

Dagen efter Sverigegiget meddelade bandet att minst två kommande spelningar ställs in, eftersom sångarens hälsotillstånd är oklart.

Metallskruvar i benet

Grohl opererades i måndags och har nu sex metallskruvar i benet. Det återstår att se hur lång tid det kommer ta för honom att återhämta sig.

Därför får hela den resterande Europaturnén nu stryka på foten, efter krav från läkare. Det meddelar Foo Fighters på sin sajt.

Där har också Dave Grohl skrivit ett ganska humoristiskt blogginlägg om händelsen i Göteborg, med bilder från röntgen, och till sist en skamsen ursäkt till fansen som nu går miste om Foo Fighters-spelningar.

Frontmannens egna ord

Grohl beskriver hur han tänkte direkt efter olyckan:

”När jag låg där på rygg, tänkte jag bara: 'Are you kidding me? Vi har inte ens kommit till den skrikiga delen av låten och giget är slut?'. Så, jag bad om en mikrofon och sa till publiken att jag skulle bli tillfixad och komma tillbaka och avsluta showen så fort som möjligt. Chock? Troligen. Men jag stod inte ut med tanken på att en så perfekt kväll skulle gå till spillo!”.

Tragedi blev triumf

Dave Grohl utser faktiskt Sverigegiget till Foo Fighters mest bisarra någonsin och skriver att vad som såg ut att bli en tragedi vändes till en triumf.

Ytterligare fem konserter på stora arenor ställs alltså in. Hur det blir med USA- och Kanadaturnén som ska dra igång tidigt i juli, har inte bandet meddelat än.

ARTIKELN HANDLAR OM

Dave Grohl

Ullevi