Nu avslöjar LeMarc hur skivan blir

Här är första utdraget

Peter LeMarc jobbar för fullt med sitt kommande album.

Nu berättar han detaljer om skivan – och delar med sig av ett utdrag ur titelspåret.

– Jag har valt ut tio sånger. Tio sånger som kapitel i en roman, säger han.

Planerna på ett nytt ­album, och specifikt en ­vinylskiva, har Peter ­LeMarc avslöjat tidigare i sina sociala kanaler. Ett ­beslut som alla som följer honom har kunnat se växa fram över tid och med ett allt intensivare låtskrivande.

Nu klarnar detaljerna kring skivan. ”Den tunna tråden” kommer att spelas i den anrika Atlantis-studion i Stockholm och Leif Jordansson ska stå för stråk- och blåsarrangemangen.

Som på vinyltiden

Skivan kommer att släppas i flera format. Men utgångspunkten är att ”Den tunna tråden” är ett album – som när musik framför allt kom ut på vinyl.

– När jag verkligen upptäckte musik, var det ­album som gällde. På vinyl. Jag spelade A-sidan, gick och kissade, hällde upp ­något mer att dricka, vände på skivan och spelade ­B-sidan. Så lyssnar jag fortfarande. På album där sångerna hänger samman. Där låtordningen är uttänkt och genomtänkt av artisten, ­säger Peter LeMarc.

– För mig är vinyl-lp:n själva alstret, eller verket om jag får vara så preten­tiös. Jag har valt ut tio sånger. Tio sånger som kapitel i en roman. Det är en sångcykel där alla låtar bildar en helhet.

Fyra år senare

Redan i en intervju med Aftonbladet 2014, inför sin allra sista konsert, pratade LeMarc om att göra ny ­musik. Han visste bara ­inte på vilket sätt han ville ge ut den.

– Musik kommer jag aldrig att sluta med, men jag vet inte i vilken form, och om, jag ger ut det. Gör man en Youtubevideo eller en vinylskiva? Jag vet faktiskt inte.

– Jag skulle vilja göra en vinylskiva. Jag tycker det är det bästa sättet att lyssna på musik, inte minst ritualen i sig. Vinyl är lite som en ­japansk teceremoni. Skivan ska tas ut ur innerfodralet, placeras på tallriken och så ska nålen dit. Du sätter dig till rätta, häller upp dryck efter behag och sen kan du inte ägna dig åt något annat än att lyssna. Det tycker jag är jävligt rogivande, säger sångaren.

Den 18 november, fyra år efter senaste albumet ”Svag doft av skymning”, kan fansen ha sin egen japanska ­teceremoni med ”Den ­tunna tråden”.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN