Zara Larsson kan vinna flera priser på P3-guld

1 av 3 | Foto: Ian Gavan / GETTY IMAGES FOR MTV GETTY IMAGES EUROPE
MUSIK

I kväll är det dags för P3 Guld-galan och förra årets bästa musikinsatser ska prisas. Zara Larsson och Galantis är nominerade i tre kategorier vardera och toppar därmed nomineringsligan.

Zara Larsson är nominerad i tre tunga kategorier: Årets låt ”Ain’t my fault”, årets artist och Guldmicken (årets live). Larsson kommer dock inte att närvaro på galan eftersom hon spelar in en musikvideo för sin nästa singel med en stor amerikansk artist, enligt Expressen.

Den elektroniska duon Galantis, bestående av Christian Karlsson och Linus Eklöw kammar också hem tre nomineringar i kategorierna årets grupp, årets låt ”No money” och årets dans.

Kent, som tackat för sig, har kanske sin sista chans att kamma hem priser på galan i kategorierna årets grupp och Guldmicken.

Galan flyttar i år från Scandinavium till Partille arena, strax utanför Göteborg och flera av de nominerade artisterna kommer även att uppträda under kvällen. På scen syns bland annat Miriam Bryant, nominerad för ”Black car” som årets låt och Guldmicken. Hon får sällskap av bland andra Veronica Maggio med Niki and the Dove (nominerade till Guldmicken) och Rein (nominerade till årets nykomling och årets dans).

P3 Guld-galan direktsänds i P3 och SVT1 klockan 21.00.