Efter vännens död – The Hellacopters gör hyllningsspelning

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

MUSIK

I början av året chockades hela rocksverige då Robert ”Strängen” Dahlqvist hastigt gick bort, 40 år gammal.

Nu hedrar gitarristens förra band The Hellacopters honom med en spelning – och biljettintäkterna går oavkortat till hans dotter.

Robert ”Strängen” Dahlqvist var mitt uppe i sin solokarriär när nyheten om hans död kom.

Artisten som släppte en singel så sent som förra hösten sörjdes av hela musik-Sverige, däribland av sina gamla kollegor i The Hellacopters, som Dahlqvist spelat i 1999 – 2008. På Facebook skrev de ett känslosamt inlägg om sin vän:

”Det är otroligt svårt att med ord beskriva vad Strängen betytt för oss och hur vi än skulle försöka så kan vi inte förklara hur mycket han fattas oss. Våra tankar går till alla de fina minnen vi fick tillsammans och framförallt till hans familj. Tills vi ses igen”.

”Sjukdomsrelaterad olyckshändelse”

Nu väljer bandet att även hylla sin vän med en spelning på Debaser Strand den 22 juni i Stockholm.

I ett pressmeddelande skriver de att deras vän gick bort i en ”sjukdomsrelaterad olyckshändelse” och att alla biljettintäkter går till Dahlqvist dotter..

”Från mars 1999 till den tragiska olyckan som ledde till hans död i februari i år så var Robert Dahlqvist en stor del av våra liv. Vi började kalla honom Strängen för att han spelade av strängar hela tiden, sen blev han naturligt kallad Strings när vi var utomlands Han gillade gitarrer och hög rockmusik och denna kväll tillägnad hans minne kommer att innehålla exakt det. Precis som han skulle velat ha det.
Alla intäkter från entrén kommer att gå oavkortat till hans dotter Ingrid.”

​Biljetterna till spelningen släpptes under måndagen.

Nöjesbladet har sökt bandets medlemmar men utan resultat.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN