Därför hoppar Drömhus av Super Femmes

”Jag trivs som soloartist”

Super Fëmmes blir fyra.

Therese ”Drömhus” Grankvist vill satsa på sin egen karriär istället.

– Jag var inte beredd på att det skulle ta så mycket tid, hade jag fortsatt hade jag varit tvungen att lägga ner någon annan av mina sidokarriärer, säger hon.

Men Super Fëmmes kommer fortsätta som en kvartett.

– Vi övriga fyra ville fortsätta tillsammans. Vi alla är lyckliga och glada, säger gruppmedlemmen Denise Lopez.

Gruppen startades under pandemin och när restriktionerna släppte fick de möta fansen de samlat på sig.

– Hela sommaren gjorde vi fantastiska spelningar på bland annat Lotta på Liseberg, bingolotto och Pride, säger Denise Lopez.

Drömhus går tillbaka till soloartist

Men efter sommarens alla bravader började Therese Grankvist tvivla på ifall hon verkligen hade tid med gruppen.

– Jag fick välja lite eftersom det är ganska tidskrävande att hålla på med musik och jag kände att jag inte riktigt fick ihop alla karriärer, säger hon.

”Drömhus”.
”Drömhus”.

Och enligt Therese var det ett tufft beslut att ta.

– Allt har sina för- och nackdelar, jag är väldigt glad att jag vågade prova vara med i en grupp, men jag trivs som soloartist och det fanns helt enkelt inte tid för båda.

”Det är ett pussel”

Flera medlemmar i Super Femmes har heltidsjobb och ägnar sig åt musiken vid sidan om.

Kommer fler hoppa av eftersom de inte hinner med?

– Nej inte som vi känner nu, det är ju ett pussel men vi har haft jättemånga fina dialoger efter allt som hänt, säger Denise Lopez.

Nu består gruppen av de svenska 90-talsstjärnorna Denise Lopez, Josefine Wahlsten (Miio), Mia Schotte (Miio) och Emilia Mitiku.

– Sedan har vi också sagt att alla i gruppen, oavsett vad, har egna varumärken, och inget ska sätta hinder för att släppa egen musik, säger Deinse.

Super Fëmmes släpper ny låt

På Instagram lade Super Fëmmes upp en bild där de presenterar nästa låtsläpp. För den observanta kan man se att bandet som brukade bestå av fem tjejer, nu bara är fyra.

– Vi har inte sagt att Therese hoppat av, vi kommer inte göra någon stor grej av det. Men det har varit lite spekulationer från fans, säger Denise Lopez och fortsätter:

– Jag tror att många kommer bli ledsna, men det behöver de inte vara. Vem vet, i framtiden kanske hon kommer tillbaka och gästar, vi stänger inga dörrar.

Förhoppningen med Super Fëmmes nya låt var att få tävla i Melodifestivalen.

– Vi skickade in låten till mello, och jag vet att den kom väldigt långt, men vi kom ändå inte med. Men vi ville inte glömma låten så vi släpper den, säger Denise.

Publisert:

LÄS VIDARE