”Ricky är en andlig & spirituell person”

avJessica Isaksson

... Andreas Carlsson, 37, som varit med och skrivit Ricky Martins comeback-låt ”The best thing about me is you”.

Foto: Foto: ANNA RÖNNQVIST
Andreas Carlsson kan inte nog berömma samarbetspartnern Ricky Martin. ”Han behöver bara ställa sig upp och dansa till musiken. ”Idol”-domare, producenter och låtskrivare, han har det alla letar efter.”

– Jag och Ricky har känt till varandra sedan han gjorde ”She bangs”. Rickys vapendragare när det gäller den musikaliska biten har varit Desmond (Desmond Child), det var så jag kom in i bilden. De ville att jag skulle hjälpa till att skriva lite låtar till nya skivan, så jag var i Miami i två omgångar i somras.

Låtar med budskap

Berätta om låten.

– Om man läser Rickys bok och om man hör intervjuer med honom vet man att han är en person som har gått hela varvet runt och landat i sig själv. Han är en spirituell

person. Det kändes att det var viktigt att låtarna hade ett budskap om hur han känner inför livet.

Hur är han som artist?

– Han behöver bara ställa sig upp och dansa till musiken. ”Idol”-domare, producenter och låtskrivare, han har det som alla letar efter. Det kommer naturligt och det har alltid funnits där.

”En bra familjefar”

Och privat?

– Han är en otroligt godhjärtad person som har en stor andlighet. Han är nöjd med sitt beslut om att komma ut och han är en bra familjefar och en schyst kille.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att få krama min son.