Bard: Bojkotta homohataren

avChristian Ström

Publicerad:
Uppdaterad:

Artisten går till attack mot Slakthuset som arrangerar reggaestjärnan Sizzlas konsert

Foto: Per-Olof Sännås, BULLS
HÄR HÅLLS KONSERTEN i KVÄLL Nattklubben Slakthuset i Stockholm har tagit över spelningen med Sizzla.

Reggaestjärnan Sizzla har flera gånger hetsat mot homosexuella.

Alexander Bard går till frontalangrepp mot Slakthuset där skandalartisten uppträder i kväll.

– De är svin, säger han till Nöjesbladet.

URSINNIG Alexander Bard är rasande över Slakthusets beslut att ta över spelningen med Sizzla. ”Jag förstår inte vad som tagit åt dem”, säger han. Foto: MAGNUS SANDBERG

Efter massiva påtryckningar ställdes jamaicanske reggaestjärnan Sizzlas konsert på Hornstulls Strand i Stockholm in. Anledningen till protesterna var att Sizzla, vars riktiga namn är Miguel Orlando Collins, 35, i sina låttexter uppmanat till att mörda och bränna homosexuella.

Men när det sedan stod klart att konserten trots allt blir av, fast flyttas till Slakthuset i Stockholm, visste vreden inga gränser.

Flera tusen rasar

Sociala medier kokade i går av ilska över Slakthusets beslut att låta artisten uppträda. På Facebook startades protestgrupper mot konserten – som snabbt fick flera tusen medlemmar.

En av dem som starkast visat sitt missnöje är artisten Alexander Bard.

– Det är fruktansvärt det de gör. Hade man behandlat en annan grupp på det här sättet så hade hela Sverige kokat av ilska i dag. Sizzla har upprepade gånger gjort låtar om att han hatar och vill mörda homosexuella, och han har uppmanat till att mörda homosexuella. Han ska inte stå på en scen i Sverige över huvud taget, säger han till Nöjesbladet.

Han menar att Slakthuset vetat om protesterna som fick arrangörerna på Hornstulls Strand att ställa in.

”De tar glatt över”

– Det är inte så att Slakthuset svävat i någon ovisshet. De har gladeligen tagit över konserten från Hornstulls Strand för att skapa kontroverser och tjäna pengar på det. Därmed har de också avslöjat vad de går för: De är svin.

Bard uppmanade i går till bojkott. Varken han eller någon av de artister han jobbar med kommer att samarbeta med Slakthuset igen, menar han.

– Jag vill inte bli förknippad med det de står för. Jag förstår inte att de bokat den här konserten över huvud taget. Och dessutom envisas med att försvara den.

Han tror att Slakthuset totalförstört sina relationer med hbt-kretsar.

– Jag hoppas att det slutar med att det går åt helvete för dem, att de får stänga. Jag kan inte tänka mig att en enda seriös arrangör eller artist vill ha med Slakthuset att göra längre. Det är omöjligt, om man är en artist med lite anständighet, att ställa sig på en scen där Sizzla har varit.

Turerna kring skandalstjärnans Sverigespelningar

Homosexuella i hångelprotest utanför Babel i Malmö där Sizzla spelade 2009.

2012, Ställer in på Hornstulls Strand.

Sizzla skulle från början ha spelat på klubben Hornstulls Strand i kväll. Efter ett upprop bland hbt-aktivister valde arrangörerna att stoppa konserten. Detta då de ansåg att Sizzla vid upprepade tillfällen brutit mot ”The Reggae Comapssionate act”.

2009, Uppträder i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Konserterna fick RFSL att rasa rejält. Förbundsordföranden Sören Juvas dömde ut arrangören och menade att det var ”fruktansvärt dåligt”. Dagar innan hade Sizzla besökt Köpenhamn. För en dansk tidning berättade han att han skrivit på ”The Reggae Compassionate act” för att kunna fortsätta turnera i Europa. Efter arga reaktioner anklagade Sizzla i stället tidningen för att ha felciterat honom.

Publicerad: