Joakim Lundell gör barnshow för vuxna

avNatasha Azarmi

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDREAS BARDELL
Tack och lov för den snygga ljusshowen.

KONSERT Joakim "Jockiboi" Lundell ville göra konsert av sin rörande barndomshistoria. Men det enda han gör är att trycka på play.


Joakim Lundell
Plats: Annexet, Stockholm. Publik: Många trogna fans. Längd: 1 timme och 40 minuter inklusive förbanden. Bäst: "All I need". Sämst: Allt annat.


Det skulle bli en show baserad på hans liv. Youtube- och realitystjärnan Joakim Lundell, för många känd som Jockiboi, har gjort succé med självbiografin om sin uppväxt. En rörande berättelse om en mammas svek och om ett barn som tidigt behövde stå på egna ben.

I musiken står den tuffa barndomen i fokus, men också kampen om att ta sig ur ett missbruk. På Spotify har hans edm-pop spelats över 80 miljoner gånger.

Enligt pressmeddelandet har Lundells livshistoria även inspirerat hans spelning på Annexet.

Tanken är fin — resultatet något helt annat.

Det är först och främst oklart vilken publik han försöker locka. Det är delvis en barnfest, men så har någon också spytt utanför toaletten.

Hiphopartisten Lazee och syskonduon Arrhult värmer upp och bär kvällens små ljusglimtar på sina axlar.

För Joakim Lundells egen insats är faktiskt svår att bedöma.

Till en början är det en visuellt flott show, med eld, konfetti och rökmaskiner.
Men när konfettiregnet tagit slut finns det inte mycket att le åt.

Lundell har inte riktigt fått grepp om dj-rollen. Han vevar lite med armarna, hoppar upp och ner och slänger slängkyssar.

Och han spelar mest ett rörigt smörgåsbord av andras låtar. Eller andras remixer, rättare sagt.

Som Don Diablos version av DJ Snake och Justin Biebers "Let me love you", Dubvisions remake på Martin Garrix "Scared to be lonely" och Mike Williams tolkning av Galantis "Hunter". Listan kan göras lång.

Att Joakim Lundell får stå på Annexet en fredagkväll och trycka på en playknapp är faktiskt helt obegripligt.

"Bäst" blir det när Arrhult tar över Lundells storhit "All I need". Huvudpersonen själv går runt på scenen och filmar med mobilen.

Men låt oss se det från den ljusa sidan. Det här är åtminstone en fröjd för de föräldrar som inte fått tag på barnvakt i kväll.


LÄS FLER KONSERTRECENSIONER HÄR!

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM