Hives erövrar topplistorna

MUSIK

Toppar svenska albumlistan i dag

Grattis Howlin´Peller Almqvist 26, sångare i The Hives, vars album "Tyrannosaurus Hives" toppar den svenska albumlistan i dag.

Foto: PÅ TOPP The Hives befinner sig i USA för att lansera sin nya skiva "Tyrannosaurus Hives". I Washington DC gjorde de en klubbspelning som fick fem plus av Aftonbladets Per Bjurman. Nu toppar bandet för första gången en albumlista.

- Tack, det var inte så tokigt! Jag är glatt överraskad, måste jag säga. Vi har aldrig legat etta på någon albumlista förut, så det är extra roligt att det var just Sverige som blev det första landet.

Ni knuffar ner Gyllene Tider som har legat etta i sex veckor. Hur känns det?

- Det är ju skitroligt. En svensk klassiker mot en annan. Men, som sagt, jag är faktiskt lite förvånad över att vi lyckades göra det.

Howlin´ Pelle Almqvist sitter på en turnébuss på väg från en spelning i Denver, USA, när Aftonbladet ringer mitt i natten och berättar den sensationella nyheten för honom:

"Tyrannosaurus Hives" - som består av 30 minuter svårlyssnad punkrock - säljer mest i Sverige just nu.

Mer än giganterna Gyllene Tider.

Mer än Vikingarna.

Mer än allihop.

Hur stora kan The Hives bli egentligen?

- Större än så här i alla fall. Det är fortfarande många band som är mycket sämre än vi som är större. Men vår förra skiva tryckte vi upp i 500 exemplar när den först släpptes, så det har ju gått framåt.

"Tyrannosaurus Hives" är inte särskilt lättlyssnad, ändå säljer den som smör. Vad tror du det beror på?

- Jag tror att många har väntat länge på att ett sånt här band ska komma fram. Och det känns ju jättekul.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

- Jag hoppas att vår skiva ligger kvar på förstaplatsen i minst sju veckor, så att vi slår Gyllene Tider, säger Howlin´ Pelle och skrattar.

Turnébussen åker vidare mot Utah och någonstans i Sverige gråter Per Gessle. Fem punkare från Fagersta har just tagit över hans kungarike.

Fotnot: Under veckan som gått sedan albumet släpptes har det sålt i cirka 500 000 exemplar över hela världen. Källa: Universal Music Sweden

Jon Forsling