Supernatural får sparken av skivbolaget

MUSIK

Står utan kontrakt - och tvingas byta bandnamn

Popgruppen Supernatural får sparken.

Aftonbladet kan i dag avslöja att "Popstars"-bandet står utan både skivkontrakt och bandnamn.

- Det känns för jävligt, säger medlemmen Robert Skowronski, 22.

NU SKA DE HETA CAUGHT UP Mathilda Carmbrant, Linda Eriksson, Robert Skowronski och Sebastian Zelle i Supernatural får kicken. Sandra Leto, till vänster, har nyligen lämnat gruppen. De andra bandmedlemmarna tvingas nu byta bandnamn. "Warner äger rättigheterna till namnet", säger Skowronski.

Supernatural var gruppen som Warner Music och Kanal 5 tillsammans skulle göra till internationella superstjärnor genom dokusåpan "Popstars".

Nu får de kicken.

- Kontraktet är rivet, bekräftar gruppmedlemmen Robert Skowronski. Det är klart att det känns snopet. Skulle jag säga annat så skulle jag ljuga.

Robert Skowronski medger att han är besviken på Warner.

- De sa att det skulle satsas, men de gav egentligen upp redan efter första singeln. Vår andra singel "Rock U" gick upp på en tredjeplats på singellistan - ändå fick vi inte spela in någon video.

- Tredje singeln "Kryptonite" fick ingen uppbackning alls. Folk vi pratade med på radiostationer frågade oss vad vårt skivbolag sysslade med. Det känns för jävligt, säger Skowronski.

"En förlustaffär"

Nu står gruppen utan skivkontrakt.

- Men vi har ingen brådska med att skaffa ett nytt kontrakt. Vi har bra låtmaterial som ligger framme till nästa skiva. Först ska vi fixa ett seriöst skivbolag.

Supernaturals album "Dreamcatcher" såldes i närmare 40 000 exemplar - ändå får de nu se sig om efter ett nytt skivbolag till nästa skiva.

Och ett nytt bandnamn.

- Warner äger rättigheterna till namnet, så vi tyckte det var bäst att byta namn. Dessutom var det ett bra läge att göra det nu när Sandra Leto lämnade gruppen, säger Robert Skowronski.

Fortsättningsvis ska gruppen heta Caught Up.

Supernaturals manager Ismo Lehtonen uppger att Warner ska ha gjort en förlustaffär i gruppen.

- Det är så de har sagt. Men jag vet inte riktigt hur det går ihop, säger han.

Mattias Wachtmeister, A&R på Warner som jobbat med Supernatural, är fåordig när Aftonbladet når honom.

- Såvitt jag vet har bandet fortfarande kontrakt med Warner, säger han tveksamt.

"Tomma ord"

Men Robert Skowronski är besviken på skivbolaget.

- De sa till oss direkt i tv att vi skulle lanseras utomlands. De sa att vi först skulle ta Sverige, sedan Skandinavien, sedan Europa och till sist skulle vi erövra världen. Det har jag till och med på videoband hemma.

- Men det var bara tomma ord.

Claes Petersson, Ronnie Sandahl