Bruce Springsteen sviker Göteborg för Solna

Publicerad 2012-12-04

Efter två succéspelningar på Ullevi i år nobbar Bruce Springsteen och E Street Band Göteborg – och gästar Stockholm i vår.

Det bekräftas av Live Nation som bokat stjärnan till 3 maj 2013.

I somras gjorde Bruce Springsteen och E Street Band två historiska spelningar i Göteborg.
Ullevis publikrekord slogs två gånger om och den andra konserten belönades med högsta betyg av Nöjesbladets recensent Markus Larsson.

Den här gången väljer Bruce Stockholm – och nybyggda Friends arena.

– Det är gigantiskt stort på alla sätt, speciellt med tanke på hans konserter i sommar.

– Jag vet att han ser fram emot att spela på nya nationalarenan Friends arena, det är stort att få tillbaka honom nu och det finns ingen anledning att inte förvänta sig en lika fantastisk konsert som sist, säger Kristofer Åkesson på Live Nation.

”Kan bli slagsmål”

Till skillnad från Bruce senaste Sverigebesök gör han endast ett stopp 2013. ”Nu sviker Bruce Springsteen Göteborg” lyder rubriken på Göteborgspostens hemsida.

Thomas Torkelsson, vd för Got event som driver Ullevi, förutsåg tuffare ­tider redan efter Ullevispelningarna i sommar.

– Fler arenor kan öka konkurrensen. Det kan bli slagsmål om Bruce, men vi tror att han kommer ihåg Göteborg och att det kan hjälpa oss, sa han då.

Thomas Perslund, vd för Friends arena, förde i somras fram en teori om varför Bruce skulle välja Solna för kommande konsert. Det faktum att Friends arena har en komponent som Ullevi saknar – ett tak.

– Vi har ungefär samma storlek, men vi har möjligheten att hålla konserter inomhus. Då slipper man det tråkiga sommarvädret, sa han då.

Varför nobbade Bruce Göteborg och Ullevi den här gången?

– Det finns inte någon speciell orsak, historiskt sett har det varit en förhållandevis jämn fördelning mellan städerna. 2009 spelade Bruce på Stockholm Stadion. Han älskar Ullevi, men självklart är han sugen på och ser fram emot att spela på vår nya Stockholmsarena, säger Kristofer Åkesson på Live Nation.

Spelningen den 3 maj är ett av stoppen i Europa på Wrecking ball-turnén.

Biljetterna till vårens konsert släpps den 7 december klockan 09.00.

ANNONS