First Aid Kit vann Nordic music prize

Av: Christian Ström

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Petter Hellman/Rockfoto
BÖRJAR BLI FOLKLIGA Klara och Johanna Söderberg i First Aid Kit har redan en sådan bra publikkontakt att de snart kan stämplas som folkliga.

Det går bra nu, First Aid Kit.

På torsdagen kammade syskonduon hem Nordic music prize.

Utmärkelsen prisar det bästa nordiska albumet under det gångna året.

Vid torsdagens prisutdelning i Oslo stod det klart att svenska First Aid Kit tar hem priset med sitt album "Lion´s roar".

Systrarna Johanna och Klara Söderberg kunde inte närvara på grund av en spelning i Växjö.

I stället togs priset emot av deras mamma, Anna. Hon läste också upp tacktalet i First Aid kits ställe.

– Ärligt talat så är vi ganska chockade över att vår skiva, "Lion´s roar", valdes ut till att få den här utmärkelsen bland 24 andra fantastiska skivor, löd tacktalet.

”Överväldigande”

Duon berättade i talet om hur många av deras drömmar slagit in men att det allra största har varit att få spela live världen runt.

– Att få turnera världen runt och mötas av leenden av igenkännande, någon som kan texten till låtarna, att dela skratt och tårar. Det är ganska överväldigande.

– Tack till juryn och till alla de människor som har hört den här skivan och tagit den med sig in i sina liva och till sina hjärtan. Tack till våra underbara föräldrar. Tack mamma för att du accepterade att läsa upp det här sentimentala tacktalet för alla, du är vår förebild och hjälte. Tack.

Förutom äran fick vinnarna motsvarande 170 000 kronor.

Publicerad: