Katy Perry

Katy Perry: ”Jag vill bränna upp tigern”

Av: 

Torbjörn Ek

MUSIK

Nöjesbladet har som enda tidning träffat Katy Perry inför Europapremiären i kväll

Turnén har redan dragit in långt över en miljard kronor.

– 108 konserter hittills, konstaterar Katy Perry med ett leende.

I en världsexklusiv intervju med Nöjesbladet avslöjar hon ändringarna i showen inför Europapremiären – och vad hon vill göra med robot-tigern från Super Bowl-finalen.

108 shower avklarade.

När Katy Perry i kväll genomför Europapremiären av sin Prismatic world tour i Barcelona är hon redan rejält varm i kläderna.

Men hon vill ändå inte ändra för mycket i showen som hade premiär i Belfast på Nordirland i maj förra året och sedan dess hunnit besöka först Storbritannien och sedan även USA, Kanada, Mexiko, Australien och Nya Zeeland.

Döljer gäspning

– Nej, inte direkt, jag ville ta med mig hela showen till Europa. Jag vill inte göra en uppdelad version eller minimerad version, jag vill ha hela två timmar och tio minuter. Så känner jag i alla fall, säger hon.

Nöjesbladet träffar popstjärnan i en svit på femstjärniga Hotel Arts i Barcelona.

Hon är sobert klädd i svarta byxor och en svart, mönstrad silkesblus och håret stramt uppsatt.

Hon kväver en gäspning innan intervjun börjar, hon har bara sovit en natt på vår sida Atlanten och kämpar mot jetlagen, men samlar energin och spricker upp i ett leende. Hon har ett helt dygn på sig innan hon ska stå på scenen och möta publiken.

– Det enda jag tror att jag kommer ändra är att byta ut en scenkostym i mitten av showen och kanske lägga till en sång som ”Double rainbow”. Jag har inte riktigt spelat den på någon av de 108 konserterna hittills, så det skulle bli en exklusiv låt för Europa.

Hyllades med svensk

Turnén, som under förra året beräknas ha dragit in hisnande 1,37 miljarder kronor, har haft uppehåll sedan dagarna före jul.

Sedan dess har Katy Perry i stället hunnit med ett bejublat framträdande på amerikanska Grammy-galan där samarbetspartnern, svenske producenten Max Martin också fick sin första Grammy bland annat för just sina samarbeten med Katy Perry.

Men framför allt det extraordinära numret på årets Super Bowl-gala, där hon gjorde entré på en gigantisk tigerrobot och hann med fyra klädbyten på mindre än 13 minuter i en show som beskrivits som närmare en OS-invigning än en mellanakt.

Det märks på henne att det är viktigt att skilja turnén från Super Bowl-framträdandet.

Du tänker inte ta med dig något från Super Bowl på turnén?

– Nej, Super Bowl var den föreställningen, det här är Prismatic tour. Det är två olika, säger hon.

Så ler hon finurligt.

– Men jag gillar verkligen strass-skorna. Jag kanske plockar fram dem ändå.

Men det blir ingen gigantisk tiger?

– Nej, den där gigantiska tigern gör sig inte så bra på resande fot. Enda stället där jag skulle kunna tänka mig att plocka fram den igen är till ”Burning man”-festivalen. Och bara typ bränna den där. Rida den några gånger och sen bränna den.

Lovar ge precis allt

Men ändå lovar hon såväl premiärpubliken som fansen i Sverige att ge allt på spelningarna.

– Det enda jag kan göra är att köra hundra procent. Jag kan inte åstadkomma fler procent än så i varje show, säger hon med ett stort leende.

Fotnot: ”Burning man”-festivalen i Black Rock-öknen i Nevada i USA är en kultur- och konstfestival som varje år avslutas med att man eldar upp en stor människofigur i trä.

Köp biljetter till Katy Perry här!

Förbättra ditt liv – följ Nöjesbladet på Facebook

ANNONS EXTERN LÄNK

Rean fortsätter hos Åhléns – 50 % på utvalda varor!

Åhlens

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Katy Perry

Super Bowl

Pop

Max Martin