Dubbelt bakslag för Paul McCartney

MUSIK

Förlorade frun och viktigt mål

1 av 3 | Foto: Beatles-gänget fick ge sig i kampen mot Apple Computer. Här syns de båda musikgiganternas produkter – och logga. En skiva från Apple Corps ovanpå en dator från Apple Computers.

Paul McCartney är nere för räkning.

Först separationen med frun Heather Mills.

I dag kom nästa kalldusch:

Kriget mot Apple Computer är över. Och det blev en sällsynt sur förlust.

Det är skillnad på äpple och äpple.

Den bittra sanningen fick Beatles-klanen smaka på i dag när en 20 år gammal rättstvist fick sitt slut i Strorbritannien.

Apple Corps – ägd av Sir Paul McCartney, Ringo Starr och George Harrisons och John Lennons familjer – anklagade Apple Computer Inc för att bryta en överenskommelse från 1991.

Det var då som stridsyxorna grävdes ner efter att man kommit överens om att Apple Corp skulle sälja musik och Apple Computer skulle hålla sig till datorer.

Men när mp3-spelaren iPod lanserades brakade allt samman.

Produkter som kunde användas för nedladdning och lagring av musik via internet var det sista som Apple Corps behövde för att fortsätta tjäna pengar på musiken.

Orsaken till åtalet mot Apple Computer var att företaget säljer musik på sin iTunes-hemsida.

Dessutom ville de gamla Beatlesmedlemmarna ha flera miljoner kronor i skadestånd för att Apple Computer har använt sig av ”äppelloggan” på den framgångsrika hemsidan.

Men domaren friade dataföretaget på måndag förmiddag.

Apple Corps ska nu överklaga domen, rapporterar Sky News.

Att giganternas kamp gick förlorad lär vara ett enorm bakslag för den världskände musikern.

Att det är dagen efter sorgen gör inte saken bättre. Det var nämligen i går som News of the World publicerade uppgifter om att Sir Paul McCartney och Heather Mills har separerat.

aftonbladet.se i går:

Nicklas Hermansson