Moneybrother: Det känns stort

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MAGNUS WENNMAN
HAR LÄNGTAT EFTER EN TRÖJA Folk har ringt och gratulerat Anders "Moneybrother" Wendin efter Per Bjurmans femplusrecension av nya plattan "To die alone".

Anders Wendin,

vars skiva "To die alone" igår fick fem plus av Aftonbladets Per Bjurman.

– Tack så hemskt mycket, det här känns grymt bra. Jag fick faktiskt fem plus i Aftonbladet för en konsert en gång, och jag väntade faktiskt på att en tröja skulle dyka upp. Och nu har jag en. Stort!

Hur känns det?

– Det har ringt folk och gratulerat mig hela morgonen och det är klart att jag är hemskt glad. Det är lätt att säga att man skiter i recensioner om man blir sågad, men om man skiter i en recension där man får fem plus då är man ju knappast någon livsnjutare. Jag har jobbat svinhårt med den här skivan, och det är grymt skönt att någon lyssnat på albumet och tycker att det är lika bra som jag.

Vad betyder det att få fem plus?

– Eftersom det är min andra skiva så betyder det extra mycket att få sådan här respons. Eftersom den förra plattan gick så bra så finns det en del människor där ute som sitter och hoppas på att jag ska få en riktig örfil och komma ner på jorden igen.

Hur ska du fira det här?

– Helt själv, sovandes i en hotellsäng i Skåne, förmodligen (skratt). Jag åker ju ut och gör några akustiska spelningar i skivbutiker helt själv nu, och det finns inte en människa jag känner i närheten att fira med. Det känns lite småsurt faktiskt. Men jag får åtminstone sova i en fem plus-tröja inatt!

Så det är inte bara "To die alone" det är också "To fira fem plus alone"?

– Haha, exakt! Usch, en helt omänsklig situation egentligen. Jag får fira ordentligt när jag kommer hem.

När blir det riktig turnépremiär?

– Den verkar bli i Göteborg i början av april, men det är inget som är klart än. Vi får se. Det ska bli grymt att komma ut igen i alla fall.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Det skulle väl vara att få sex plus på turnépremiären då.

Martin Söderström

Publicerad: