Far & Son

Polisanmäls av Ryssland – firar med bubbel

Av: 

Dante Thomsen

MUSIK

Far & Son: ”De tar oss aldrig levande”

Far & Sons gaybar på Vladimir Putins strandtomt på Åland har polisanmälts av Ryssland.

Men hiphop-duon låter sig inte skrämmas.

– Vi hade förväntat oss scudmissiler, säger de.

I helgen lät Far & Son uppföra en gaybar på Vladmir Putins tomt i åländska Saltvik. Syftet är att uppmärksamma situationen för homosexuella i Ryssland, som blir allt svårare.

I dag kom svaret från Ryssland: ”The Blue Oyster”, som är en kopia av gaybaren i ”Polisskolan”-filmerna, har polisanmälts av konsuln på det ryska konsulatet på Åland, Mikhail Zubov.

När Nöjesbladet når Far & Son firar de med mousserande vin.

– Vi firar med bubbel i en svit. Det är härligt. Vi är faktiskt på väg tillbaka till brottsplatsen just nu, vi är på Birka Cruises eller vad det heter, säger duon.

”Hade förväntat oss mer krafttag”

Stämningen på båten är uppsluppen och under intervjun är det i princip omöjligt att skilja på Frej Larsson och Simon Gärdenfors. Därför ber hiphop-duon att få svara på frågorna ”i kör”.

– Vi hade förväntat oss lite mer krafttag från Ryssland och att de direkt skulle skicka scudmissiler in i gaybaren men det verkar som att de inte kan hålla takt med Far & Son. De är för fega helt enkelt.

Känner ni er skraja?

– Alla måste dö på något sätt och man måste välja det roligaste sättet att dö på. Det här kan vara det roligaste.

Tycker ni att gaybaren har uppfyllt sitt syfte?

– Vi hörde från en av dem som bor nära bögbaren att det var väldigt mycket ungdomar som frågat efter vägen till bögbaren så vi tror att det delas ut både handjobb, blåsjobb, klapp och kyss på den ryska postens mark.

”De tar oss aldrig”

Far & Son säger sig vara säkra på att gaybaren kommer stå kvar för alltid.

– Ja, jag tror att någon kommer bygga den i cement nästa år. Och sen kommer den stå kvar där för all framtid. ”The blue oyster” är det enda som man kommer kunna se från månen förutom den kinesiska muren.

Något ni vill tillägga?

– De tar oss aldrig levande.

Riskerar fängelse

I straffskalan för det misstänkta brottet, att Far & Son olovligen byggt på mark utan tillstånd från ägaren, finns böter samt upp till tre månaders fängelse.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Far & Son

Frej Larsson

Simon Gärdenfors

Åland