Efter USA-succén - nu gör Eilert Pilarm comeback

Elvisimitatören till Folkets Park i Grängesberg

avOlle Kvarnsmyr

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Ulf H jer / AFTONBLADET

Efter en lång tids frånvaro dök plötsligt den udda Elvisimitatören Eilert Pilarms musik upp i den amerikanske tv-showen ”Jimmy Fallon. Nu gör han comeback på ”Gamrocken” i Grängesberg.

— Han var pepp och blev glad över att få komma och uppträda, säger festivalgeneralen Alexander Högbom till Dala-Demokraten

Den ovanliga engelskan och de egensinniga tolkningarna av Elvis Presley gjorde Eilert Pilarm kultförklarad runt millennieskiftet. Eilert utsågs även till tidernas störste Elvisimitatör i England. Men sedan 2003 har Eilert inte uppträtt inför publik. Men så i år, i USA, från ingenstans började talkshow-värden ”Jimmy Fallon” spela Eilerts säregna musik för en förvånad tv-publik.

— Det kanske låter som Elvis efter tolv martini, sa programledaren.

Bokad till Gamrocken

Det musikaliska inslaget i den amerikanska tv-showen gav ringar på vattnet och nu är Pilarm bokad till Folkets Park i Grängesberg för att uppträda på festivalen ”Gamrocken”.

– Jag hittade hans hemsida som inte var uppdaterad sen 2002. Men jag mailade mitt nummer och sen ringde Eilert upp några dagar senare. Han var pepp och blev glad över att få komma och uppträda, säger festivalgeneralen Alexander Högbom till Dala-Demkoraten

Eilert får fint sällskap på festivalen av black metal-bandet Craft och kängpunkarna Asocial.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Metal