Gessle om Winnerbäck-duetten: ”Två ödmjuka själar”

Popjättarna i nytt samarbete: ”Jag har alltid gillat honom”

Per Gessle släpper två nya album – och duetten ”Småstadsprat”.

För Nöjesbladet berättar Gessle om samarbetet med Lars Winnerbäck.
– Jag har alltid gillat honom och hans musik, och vi fann varandra över några kalla öl.

Per Gessle, 58, är dubbelt skivaktuell i år. I april kommer albumet ”En vacker natt” och i september kommer ”En vacker dag”. Albumen är inspelade i Nashville, men låttexterna är främst på svenska.

På plattorna ingår flera duetter mellan Roxette-legendaren och andra artister. Bland annat jobbar Gessle med Linnea Henriksson, John Holm, Savannah Church – och Lars Winnerbäck, 41.

Gessle- och Winnerbäck-duetten heter ”Småstadsprat” och når fansens öron denna vecka. De folkkära artisterna möttes på Sofiero slott i Helsingborg när Winnerbäck spelade där förra sommaren.

– Jag har alltid gillat honom och hans musik och vi fann varandra över några kalla öl, berättar Per Gessle i ett mejl till Nöjesbladet.

Trivs med varandra

Duettpolarna trivs ihop, alltså, men de har tyvärr inte umgåtts så mycket när de jobbat med låten. De har nämligen befunnit sig på olika kontinenter.

– Vi har käkat middag några gånger och diskuterat Ola Magnell, Donovan och Bob Dylans munspelsmusik. Lasse gjorde sin sång i Stockholm, allt annat är inspelat i Nashville, skriver Per Gessle.

Två stora namn inom pop-Sverige. Båda omtyckta och respekterade sedan många år tillbaka. Blev det någon viljes- eller egokrock under samarbetet?

– Nej, inte alls. Vi var överens om allt och låten var i princip klar när Lasse la på sin sång. Vi är två ödmjuka själar i våra bästa år, med varsitt stort hjärta till bra text och musik, försäkrar Per Gessle.

”Det är spännande”

Först var ”Småstadsprat” tänkt som en ren sololåt för Gessle, men när han kom på att Lars Winnerbäck kanske ville vara med och sjunga, tycker Gessle att låten förvandlades.

– Texter förändras när två sjunger i stället för en. Det är spännande.

För Per Gessle handlar låten om ett möte. Hur den egentligen låter?

– En härlig fusion mellan Halmstad, Linköping och Nashville!

Per Gessle ger sig i sommar ut på den stora Sverigeturnén ”En vacker kväll”, med start i Helsingborg i juli. Unikt för denna scenvända är att Per Gessle kommer att spela låtar från alla sina tre framgångsrika karriärer. Gyllene Tider-hits kommer att varvas med Roxette-dängor och sololåtar från popräven, som tidigare har sagt till Nöjesbladet att han ”peakar i livet nu”.

På fredag släpps duetten ”Småstadsprat”.

Per Gessles bilar: ”Det gör ont i själen”
Publisert:

LÄS VIDARE