"Det känns underbart"

MUSIK

Ricky Martin är tillbaka i Sverige igen

Ricky Martin överraskade alla.

Trots sjukdomsryktena anlände i går en sprudlande glad världsstjärna till Stockholm.

- Det känns underbart att vara tillbaka, säger han till Aftonbladet.

Foto: TOMMY MARDELL
HEMLIGT BESÖK Latinostjärnan Ricky Martin håller en låg profil under sitt Sverigebesök. I går anlände han till favorithotellet Grand Hotel i Stockholm iförd mössa och mörka solglasögon.

Förra gången skapade han fullständig latinohysteri på Skansen - och därmed i hela Sverige.

Men när Ricky Martin nu återvänder till Stockholm står varken promotion eller konserter på programmet.

Nu är det stenhårt arbete med den nya skivan som gäller.

- De kommande dagarna handlar om musik, musik och åter musik, berättar han.

Håller en låg profil

Därför har han också valt en låg profil inför sitt hemliga besök. Rykten om en sjuk Ricky Martin, och därmed ett framskjutet Sverigebesök, var ännu ett sätt att undvika uppmärksamheten.

Men det var en pigg och strålande glad stjärna som i mörka solglasögon, mössa och skinnjacka vid 16.30-tiden i går anlände till favoriten Grand Hotel.

Under en Sverigeblå vårhimmel.

- Det känns underbart, helt enkelt underbart, att vara tillbaka här i Sverige, säger han och försvinner in genom en av hotellets sidodörrar.

Kvällen tillbringade han sedan i lugn och ro på hotellrummet.

Men i dag klockan 13 börjar arbetet. Tillsammans med den framgångsrika producentduon Anders Bagge och Arnthor Birgisson ska en poppigare Ricky Martin-platta växa fram, som enligt planerna ska finnas klar i slutet av sommaren.

Minns Skansen

Att Ricky Martin blivit fäst vid Sverige och svenskarna är ingen överdrift. Enligt en källa har han fortfarande svårt att smälta den mäktiga upplevelsen på Skansen, dalahästarna och de vackra solnedgångarna.

Så även om det blir mycket jobb i studion så hoppas han få lite tid över till huvudstadens attraktioner - bland annat är ett besök på Nationalmuseum inplanerat innan hemresan på tisdag.

Fest med Britney

Men inget är fullkomligt utan en fest.

Ricky Martin har i dagarna fått en inbjudan från självaste Britney Spears, som kommer att ha en galafest på Café Opera i samband med premiären av "Crossroads" på måndag. Popprinsessan tros anlända till Sverige redan på söndag, om hon inte väljer att avbryta sin promotionturné.

Men om allt klaffar är den perfekta drömträffen ett faktum.

Björn Solfors, Martin Söderström