Musikrecensioner

”En given hit med en rosérusig refräng”

Av: 

Håkan Steen

MUSIK

Nöjesbladets Håkan Steen om Gyllene Tiders comebacksingel ”Man blir yr”

Gyllene Tider är tillbaka.
Gyllene Tider är tillbaka.

POP De var Sveriges största popband i början av 80-talet. Sedan dess har de kommit tillbaka en sommar per decennium och bara blivit större.

Med nya singeln ”Man blir yr” inleder fem femtioplussare från Halmstad sitt tredje återtåg och nej, inga fans ­behöver oroa sig. Per Gessle har gått in för att Gyllene ­Tider verkligen ska låta ­Gyllene Tider även 2013.

Diktar ihop rim

Vilket betyder en rapp låt om kärlek och pop med pub­rockgitarrer och generösa mängder av Göran Fritzons Farfisa-orgel, själva hjärtat i Gyllene Tider-soundet.

Skivnörden Gessle sjunger dubbeltydigt om tum, minns en diskoteksromans från 80-talet och diktar ihop rim som ”Man blir yr/Man tar fyr/Tar en chans/Får åka ambulans”.

Det är en refräng som gjord för rosérusig julikväll med kompisgäng framför scen på fotbollsarena i mellanstor svensk stad.

Snor hej vilt

Och inte nog med att Gessle petar in Allan Clarke från barndomsidolerna The Hollies i texten. Sin vana trogen snor han hej vilt från pophistorien. Sångmelodin i verserna påminner, aningen oväntat, om Lolita Pops ”Hey winner”.

B-sidan ”Chikaboom #2” är klacksparkande glamboogie à la Gary Glitter och Norman Greenbaum, med något i de här sammanhangen så oväntat som ett tempobyte. Kul låt det också.

”Man blir yr” hör kanske inte till det här bandets största singlar men är superfunktionell Gyllene Tider-pop och givetvis en hit.

Inte så illa av en hobbyorkester från Halmstad.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Musikrecensioner