Artist greps på festivalen

Reporter: Joni Nykänen

Publicerad:
Uppdaterad:

Bandmedlem fast i knarkrazzia på Metaltown

Fans längst framme vid scenen på Metaltown. Bilden är tagen vid en annan konsert.
Foto: Foto: ANDERS DEROS
Fans längst framme vid scenen på Metaltown. Bilden är tagen vid en annan konsert.

Polisen slog i går till mot flera band på Metaltown.

En artist greps och muddrades synligt inför festivalbesökarna.

– Det handlar om ringa narkotikabrott, säger festivalgeneralen Totte Lundgren.

Kort efter att en artist som uppträtt på festivalen Metaltown i Göteborg under fredagen gick av scenen slog polisen till. I ett område strax bakom en av scenerna greps artisten inför många av festivalbesökarna. Gripandet i sig var odramatiskt och artisten kunde promenera själv till polisbilen.

Ringa knarkbrott

– Det är en individ som har gjort det, och inte festivalen. Vi har inte haft någon diskussion med polisen om detta, men jag har fått reda på att det varit en incident och att det handlar om ringa narkotikabrott, säger festivalgeneralen Totte Lundgren.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet var han inte märkbart påverkad. När Nöjesbladet når en av de övriga bandmedlemmarna är han förtegen.

– Jag har inte pratat med någon av killarna sedan vi spelade. De andra är kvar på festivalen, men inte jag. Jag vet ingenting, säger bandmedlemmen.

Polisens insatschef Martin Fredman förklarar att flera artister tagits av polisen för narkotikatest under fredagen.

– Jag kan konstatera att vi har ett antal intagna. Men bandtillhörighet och id på personerna kan jag inte kommentera. Huruvida proverna är positiva eller negativa vet vi inte än, säger Martin Fredman.

”Band som passar”

Enligt uppgift till Nöjesbladet hade artisten narkotika på sig när han greps, men det är oklart hur mycket och vad det var.

– Vi bokar band som vi tycker passar på vår festival. Vi tar inga blodprov innan och vi vill heller inte kartlägga några individer, säger festivalgeneralen Totte Lundgren.

Metaltown äger rum i Göteborg mellan den 17 och den 18 juni.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN