Madonna till Sverige

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-30

Spelar på Ullevi i sommar

Popdrottningen kommer hit.

Den 9 augusti spelar Madonna i Sverige.

Platsen är Ullevi i Göteborg.

Hennes ”Sticky & sweet”-turné var en av förra årets mest inkomstbringande shower. Nu ger sig Madonna ut på vägarna igen. Och kommer till Sverige.

Den 9 augusti spelar hon på Ullevi i Göteborg.

– Det här är första gången jag förlänger en turné. Jag är mycket förväntansfull inför att få komma ut på vägarna igen, besöka ställen jag aldrig varit på och återvända till platser jag älskar, kommenterar Madonna själv de nya turnédatumen i ett pressmeddelande.

Senast Madonna spelade i Sverige var 1990, på Eriksbergs Varv i Göteborg.

Turnépremiär blir i London den 4 juli och totalt är 22 konserter inbokade runtom i Europa.

Konserter i Norden

Övriga konserter i Skandinavien blir Oslo, Vallehoven, den 30 juli, Helsingfors, Finland West Harbour, den den 6 augusti och Köpenhamn, Parken, den 11 augusti. Biljetter till konserterna i Norge, Finland och Danmark släpps samma dag som de svenska biljetterna går till försäljning.

Biljetterna till konserten på Ullevi släpps den 9 februari.

Biljetterna släpps via Ticnet, till skillnad från det förra storbiljettsläppet till Bruce Springsteen. Då såldes biljetterna via Live Nations nya samarbetspartner Eventim – med stort kaos som följd.

Men Madonna-släppet innebär ingen permanent tillbakagång till Ticnet.

– Nej, vi har fortfarande den dealen att vissa arenor har ett exklusivt avtal med Ticnet, och vi är glada att kunna samarbeta med dem vid sådana tillfällen och med Eventim vid andra evenemang, säger Carolina Setterwall på Live Nation till aftonbladet.se.

ANNONS