Danny släpper nytt soloalbum

Publicerad:
Uppdaterad:

MUSIK

Har skrivit flera låtar själv – fick hjälp av Andreas Carlsson

1 av 2 | Foto: Foto: JIMMY WIXTRÖM
E.M.D får vänta – nu ska Danny ut och promota sin egen skiva. ”Det är låtar att skaka rumpan till”, säger han, men tillägger att den också har djup.

Trots succén med E.M.D – nu släpper Danny Saucedo, 22, ett soloalbum.

På självaste julafton.

– Men E.M.D kommer absolut inte att splittras, säger Danny.

Danny Saucedos fans får en fantastisk julklapp i år. Danny har jobbat på sitt soloalbum hela hösten och ville släppa det en stor dag. Han valde julafton.

Men redan den 3 november börjar singeln ”Radio” spelas i radio. Den är skriven av Michel Zitron, låtskrivaren bakom listettorna ”If only you” och E.M.D:s ”Jenny let me love you”.

Det nya albumet innehåller flera av Dannys egna låtar.

– Jag har suttit bakom ratten mer än tidigare. Den här skivan är mer Danny, säger han.

En partyplatta

Texterna handlar om honom. Och det är en partyplatta.

– Det är låtar att skaka rumpan till, men om man lyssnar på texterna upptäcker man att det inte bara är yta, där finns djup, säger flickfavoriten.

Han berättar om låten ”Turn of the sound” som är en av hans egna låtar. Den handlar om att vilja stänga av, att allt ska bli tyst och att tillåta sig att vara ledsen och nere.

– Jag jobbar så mycket att jag ibland skulle vilja stänga av en stund, säger Danny.

Men Danny har inga planer på att sakta ner farten. Den nya skivan ska promotas och samtidigt fortsätter arbetet med E.M.D, även om gruppen ska ta det lite lugnare ett tag. Till oroliga fans vill Danny meddela att de absolut inte ska splittras.

”Dubbelt upp”

Erik Segerstedt och Mattias Andreasson stödjer solokarriären fullt ut.

– Nu får fansen dubbelt upp. Både E.M.D och Danny. Jag har hört lite av skivan och den är grym, säger Mattias Andreasson.

En av låtarna, Utopia, är skriven och producerad av Andreas Carlsson. Det är första gången på tio år som han jobbar med en svensk artist.

Att det blev just Danny beror på att de nyligen träffades i Los Angeles när E.M.D var där för att spela in en musikvideo. De hälsade på hos ”Idol”-jurymedlemmen, hängde och jammade.

– Danny är en härlig människa och duktig på det han gör. I mina ögon är han en riktig artist. Jag tänte: faan va kul. Du är här, jag är här, nu kör vi, säger Andreas Carlsson.

Publicerad: