Arenahittig sommarpop med Håkan Hellström

Så bra är ”Jag vill bara va med dej” ihop med Noonie Bao

Håkan Hellström laddar upp med en ny singel inför sina två efterlängtade augustihelger på Ullevi i Göteborg.
Håkan Hellström laddar upp med en ny singel inför sina två efterlängtade augustihelger på Ullevi i Göteborg.

SINGEL Håkan Hellström överraskar med en knappast sensationell men rätt fin sommarsingel som borde kunna bli en skaplig hit.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus
Håkan Hellström feat. Noonie Bao
Jag vill bara va med dej
Tro och Tvivel/Amuse

POP Sommaren och Håkan Hellströms i två år uppskjutna 20-årsjubileum på fyra utsålda Ullevi närmar sig. För att fira detta levererar han en tämligen ändamålsenlig singel.

”Jag vill bara va med dej” är lättrullande pop för nedvevade rutor och rosa solnedgångar, skimrande västkustjanglig och milt synthig och tämligen i linje med det arenaorienterade sound som Håkan och trogne låtskrivarpartnern Björn Olsson ibland gillat att dra åt det senaste decenniet.

Det är inte svårt att se framför sig hur fansen längst fram på konserterna i augusti med tårade ögon skriker refrängraderna ”vad gjorde mina andetag innan dom lät dej take my breath away” som gällde det livet.

Håkan delar här generöst både mick och penna med Noonie Bao, för tio år sedan hyllad artistdebutant men på senare år främst känd som gäst på skivor med bland andra Avicii och Alesso och låtskrivare åt namn som Zara Larsson, Katy Perry, Ariana Grande, Camila Cabello och Charli XCX. Även Noonie Baos samarbetspartner Linus Wiklund finns med som låtskrivare och producent.

Vi har att göra med effektiv, nyförälskad pop som lekande lätt torde limma sig in i både radio och stora spellistor. Ganska långt ifrån det hemodlat ruffiga soundet på senaste albumet ”Rampljus” men givetvis inte utan det karakteristiskt hellströmskt bitterljuva i botten.

”Jag vill bara va med dej” hör knappast till de mest omtumlande eller uppseendeväckande av Frölunda-gigantens singlar men som så ofta med Håkan smyger den sig på ju fler gånger den får snurra.

Huruvida låten är början på ett nytt album verkar oklart men som livstecken inför Ullevi gör den tveklöst jobbet.


LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!


LÄS ÄLDRE SKIVRECENSIONER HÄR!


Följ Aftonbladet Musik på Facebook för full koll på allt inom musik

Publisert:

LÄS VIDARE