Madonna till Sverige

MUSIK

Världssstjärnan uppträder på ”Fotbollsgalan ” i TV 4

Madonna kommer till Sverige den 14 november.

Stjärnan ska uppträda på ”Fotbollsgalan” i TV4.

Dessutom är Victoria Beckham aktuell som gäst.

Foto: Svenska band Madonna har varit på flera hemliga Sverigebesök. Men nu i november blir det officiellt. Den 14:e står världsstjärnan på Hovets scen i Stockholm.

Slutförhandlingarna pågår nu för fullt.

– Det troliga är att hon kommer och det känns otroligt stort. Vi för långt gångna diskussioner med skivbolaget och har fått ett positivt besked, säger Cathrine Wiernik på TV4, projektledare för ”Fotbollsgalan”.

Hemliga besök

Den 14 november ska Madonna, 47, enligt planerna stå på Hovets scen och sjunga kommande singeln ”Hung up”.

– Det känns magiskt – hur fett som helst, säger Cathrine Wiernik.

Madonnas senaste officiella framträdande i Sverige var på MTV-galan för fem år sedan. Men hon har varit här på flera hemliga besök sedan dess.

Zlatan och Ljungberg

Senast hon var med i TV4 var 1998 i ”Sen kväll med Luuk”. Och nu lyckas kanalen locka hit stjärnan igen.

– Det är ju en stor gala som når en bred publik och vem vill inte träffa världsspelare som Zlatan och Ljungberg? Dessutom har Madonna starka svenska band och var ledig det datumet under sin promotionturné, säger producenten Anders Sundberg på produktionsbolaget OTW som håller i galan.

Enligt uppgift jobbar OTW även på att få hit Victoria Beckham. Förutom att vara fotbollsfru är Victoria aktuell med ett eget jeansmärke.

Stora namn

Men först ska detaljerna spikas kring Madonnas besök.

– Det ser bra ut. Men med sådana här stora artister är man inte säker förrän programmet är i luften, säger Anders Sundberg.

Susanne Nylén