Brunos mor plötsligt död

MUSIK

Artisten redo för turné – då kom tragedin

1 av 2 | Foto: Bruno Mars hade ett mycket nära förhållande till sin mamma, som han kallade ”min favorittjej”. Han har tatuerat hennes förnamn på sin axel.

HOLLYWOOD. Mitt under uppladdningen inför världsturnén har Bruno Mars drabbats av en personlig tragedi.

Den Grammybelönade sångarens mamma Bernadette Hernandez har avlidit av ett brustet blodkärl i hjärnan.

Hon blev 55.

Bernadette, en huladansare och sångerska som kom till USA från Filippinerna, uppgavs först ha drabbats av en massiv hjärtattack. Men Tmz rapporterade i går att dödsorsaken var ett brustet blodkärl i hjärnan.

Hon hade förts akut till Queens Medical-sjukhuset i Honolulu i Hawaii i fredags.

Skrev låt om henne

För 27-årige Mars kommer förlusten som en chock. Han har tidigare berättat hur mycket hans mamma betytt för ­honom och till och med skrivit en låt om henne, ”I love you mom”. I den refererar han till henne som ”Superstjärna” och ”min ­favorittjej”.

Mars, vars riktiga namn är ­Peter Gene Hernandez, har också Bernadettes namn tatuerat på sin axel.

”Ville köpa hus”

Tidigare i år berättade han om deras relation och sa att det bästa med karriären var att han kunnat återbetala henne för att ha trott på honom.

– Jag ville alltid köpa min mamma ett hus och det var det första jag gjorde när jag fick min första stora check, sa han.

– Det var den bästa stunden någonsin. Jag gjorde det innan jag köpte något åt mig själv. Jag var tvungen att ta hand om mamma.

”Familjen är på väg”

Att situationen hade varit ­allvarlig framgick på förhand när familjens bekant, Anita ­Sojot, uppgav att familjen hade samlats vid Bernadettes sida.

– Bernadette är på sjukhus och alla barnbarnen är här. Jag passar dem. ­Familjen är på väg hit nu och vi ska diskutera vad vi ska göra härnäst.

Den 22 juni är det planerad kickoff på Mars världsturné i Washington DC.